Najnovije

KAKVA PORUKA ORBANA: Nesvakidašnji uvid jednog genijalnog političara!

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, odlikovao je Ordenom Republike Srpske na ogrlici, mađarskog premijera, Viktora Orbana.

Tokom svog govora, Orban je otkrio jednu stvar o neobičnom načinu na koji procenjuje kvalitet određenih država.

"Kada hoću da vidim u kakvom je stanju jedna zemlja, prošetam ulicama i posmatram dvorišta i ako su tri stvari u redu, onda vidim budućnost. Te tri stvari ovde su u redu - škole su vam u redu, crkve su vam u redu i groblja su vam sređena. U jednoj zajednici koja te tri stvari održava i čuva, samo je vreme pitanje kada će krenuti putem razvoja", naglasio je Orban.

On je ukazao da je potencijal koji postoji u Srpskoj sa aspekta Mađarske veoma značajan i da je Srpska područje pred kojim je budućnost.

"Kada gledam Srpsku, onda vidim područje pred kojim stoji budućnost. Ne polazim od onoga što statistike pokazuju, nego smatram da ste deo Evrope koji u budućnosti može da pokaže najbrži rast", naglasio je Orban.

Orden Republike Srpske na ogrlici najviše je odlikovanje Republike Srpske koje se dodeljuje još od 1993. godine, ali laureata nema mnogo.

Nosioci najvišeg odlikovanja Republike Srpske kroz istoriju su, između ostalih bili i blaženopočivši patrijarh srpski Pavle, koji je odlikovan 2009. godine, visoki zvaničnici Rusije Valentina Matvijenko i Sergej Lavrov, te predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji su odlikovani 2018. godine.

Među nosiocima najvišeg odlikovanja Republike Srpske su bivši lider Srba u Hrvatskoj Jovan Rašković i bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević.

Ordenje i odlikovanje Republike Srpske ustanovljeni su 1993. godine i definisani Ustavom Republike Srpske.

Odlikovanja Republike Srpske dodeljuju se onima koji su dali ili daju doprinos afirmaciji Republike, ali i pojedincima koji su pokazali ličnu hrabrost, humanizam, plemenitost, požrtvovanje ili doprineli razvoju tolerancije.

Pročitajte OVDE šta Đilas kaže o Dodiku i Nestoroviću

Izvor: Pravda / RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA