Најновије

ПОЛИЦИЈА ОСТАЛА У ШОКУ: Убице мале Данке нису показале грам кајања

Начелник управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић испричао је данас како су се осумњичени за убиство двогодишње Данке Илић понашали на испитивању у полицији и како су хладнокрвно описивали злочин који су починили 26. марта у месту Бањско поље док је Србија трагала за девојчицом.

Ухапени су Срђан Јанковић (50) из села Лука и Дејан Драгијевић (50) из села Злот, иначе колеге из ЈКП "Водивид", који су је ударили службеним возилом. Како се сазнаје Драгијевић је био на месту сувозача, док је Јанковић возио.

- Обојица су пала на полиграфском испитивању и на свим питањима. Они су испитани два пута, а други пут су и одговори њихови били прецизнији и истрага је већ имала више информације и конкретнија питања - рекао је начелник УКП и додао:

- Суочени су са чињеницама и један и други су признали дело иако су одвојено испитивани, а приче им се поклапају до једног дела и то је оно што нам говори да је дете било живо.

Он је описао и како се, према истрази и речима осумњичених, одвио цео догађај.

- Кућа породице Данке Илић је увучена, огромно је двориште, шипрашје, жбуње,... Њих двојица иду са асистенције, очепљавања нечега, и стају поред пута. У рикверц се упаркиравају поред пута, врше нужду и крећу. У том моменту они успут ударају Данку. Возач није ни приметио шта се десило, а сувозач јесте. Тада стају, узима дете, ставља у задњи део аутомобила марке "фијат панда" и крећу. Дете се пробудило у једном тренутку док је још било у аутомобилу - каже Цмолић за ТВ Информер и додаје да је Данка, према признању осумњичних, након свега угушена.

Како је објаснио, осумњичени су испричали како су убили дете.

- ГПС, након тога, показује да иду, па стану, па иду, па стану... Они то све описују у својим изјавама. Тада наилази отац, пита да ли су видели двогодишњу девојчици, а они кажу "не, не, не". Следећа станица им је била заустављање код депоније. Како су испричали, возач узима дете и наводно га баца на депонију. Одвозе ауто у "Водовод", узимају своја возила и одлазе кући - каже Цмолић и објашњава да обојица причају све исто, али да је једина разлика да возач прича да је сувозач удавио, а сувозач да је возач то урадио.

Међутим, сувозач, осумњичени Дејан Драгијевић, јуче је ипак признао да је он био тај који је задавио дете у ауту.

- Сувозач је, ипак, нама касније све објаснио и признао да је то урадио он. Постављали смо му питања зашто нису звали Хитну помоћ, али човек нема емпатију, ни једним гестом не показује да се каје, јако чудан профил личности. Пса да ударите стали бисте, али ово... Ми нисмо приметили да уопште показују кајање, ту нема емоција, ту нема рационалног објашњена. Они су само наставили нормално да функционишу, а један је чак ишао у потрагу за девојчицом - рекао је Цмолић.

Како је објаснио, ни док су испитивали родитеље осумњичених није било стреса, ни код брата ни код родитеља.

- Они ни једног тренутка нису рекли "Жао ми је" - рекао је и додао да у својој каријери од преко 20 година никада није видео да осумњичени овако разговарају.

НАПАДНУТА ВОЈНА ЈЕДИНИЦА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ПРИДЊЕСТРОВЉА: Мета јасна, специјалне службе на терену (ВИДЕО)

Извор: Курир.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА