Najnovije

POLICIJA OSTALA U ŠOKU: Ubice male Danke nisu pokazale gram kajanja

Načelnik uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić ispričao je danas kako su se osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić ponašali na ispitivanju u policiji i kako su hladnokrvno opisivali zločin koji su počinili 26. marta u mestu Banjsko polje dok je Srbija tragala za devojčicom.

Uhapeni su Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, inače kolege iz JKP "Vodivid", koji su je udarili službenim vozilom. Kako se saznaje Dragijević je bio na mestu suvozača, dok je Janković vozio.

- Obojica su pala na poligrafskom ispitivanju i na svim pitanjima. Oni su ispitani dva puta, a drugi put su i odgovori njihovi bili precizniji i istraga je već imala više informacije i konkretnija pitanja - rekao je načelnik UKP i dodao:

- Suočeni su sa činjenicama i jedan i drugi su priznali delo iako su odvojeno ispitivani, a priče im se poklapaju do jednog dela i to je ono što nam govori da je dete bilo živo.

On je opisao i kako se, prema istrazi i rečima osumnjičenih, odvio ceo događaj.

- Kuća porodice Danke Ilić je uvučena, ogromno je dvorište, šiprašje, žbunje,... NJih dvojica idu sa asistencije, očepljavanja nečega, i staju pored puta. U rikverc se uparkiravaju pored puta, vrše nuždu i kreću. U tom momentu oni usput udaraju Danku. Vozač nije ni primetio šta se desilo, a suvozač jeste. Tada staju, uzima dete, stavlja u zadnji deo automobila marke "fijat panda" i kreću. Dete se probudilo u jednom trenutku dok je još bilo u automobilu - kaže Cmolić za TV Informer i dodaje da je Danka, prema priznanju osumnjičnih, nakon svega ugušena.

Kako je objasnio, osumnjičeni su ispričali kako su ubili dete.

- GPS, nakon toga, pokazuje da idu, pa stanu, pa idu, pa stanu... Oni to sve opisuju u svojim izjavama. Tada nailazi otac, pita da li su videli dvogodišnju devojčici, a oni kažu "ne, ne, ne". Sledeća stanica im je bila zaustavljanje kod deponije. Kako su ispričali, vozač uzima dete i navodno ga baca na deponiju. Odvoze auto u "Vodovod", uzimaju svoja vozila i odlaze kući - kaže Cmolić i objašnjava da obojica pričaju sve isto, ali da je jedina razlika da vozač priča da je suvozač udavio, a suvozač da je vozač to uradio.

Međutim, suvozač, osumnjičeni Dejan Dragijević, juče je ipak priznao da je on bio taj koji je zadavio dete u autu.

- Suvozač je, ipak, nama kasnije sve objasnio i priznao da je to uradio on. Postavljali smo mu pitanja zašto nisu zvali Hitnu pomoć, ali čovek nema empatiju, ni jednim gestom ne pokazuje da se kaje, jako čudan profil ličnosti. Psa da udarite stali biste, ali ovo... Mi nismo primetili da uopšte pokazuju kajanje, tu nema emocija, tu nema racionalnog objašnjena. Oni su samo nastavili normalno da funkcionišu, a jedan je čak išao u potragu za devojčicom - rekao je Cmolić.

Kako je objasnio, ni dok su ispitivali roditelje osumnjičenih nije bilo stresa, ni kod brata ni kod roditelja.

- Oni ni jednog trenutka nisu rekli "Žao mi je" - rekao je i dodao da u svojoj karijeri od preko 20 godina nikada nije video da osumnjičeni ovako razgovaraju.

NAPADNUTA VOJNA JEDINICA MINISTARSTVA ODBRANE PRIDNJESTROVLJA: Meta jasna, specijalne službe na terenu (VIDEO)

Izvor: Kurir.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA