Најновије

Адвокат Анто Нобило: Додик је уставобранитељ, једини који штити Дејтонски споразум

Члан тима одбране председника Републике Српске истиче да је Додик човек договора, а "постаје проблем" за друге, само када неко хоће да угрози Српску.

Председник Републике Српске Милорад Додик штити Републику Српску и целу БиХ, брани Дејтонски споразум, поступа по Уставу и супротставља се покушају одређених снага, које стоје иза Кристијана Шмита, да централизују БиХ, рекао је Анто Нобило, један од адвоката из тима за одбрану председника Српске коме се суди у Суду БиХ.

Нобило је истакао да је Додик човек договора, а "постаје проблем" за друге само када неко хоће да угрози Српску, као и да је он "уставобранитељ", а да сви остали хоће да сруше Дејтонски споразум.

"Цели Запад жели ревизију Дејтонског споразума. Они и не знају да је на крају Додик једини бранилац БиХ", рекао је Нобило гостујући на Хепи тв.

Он је истакао да је суђење председнику Српске због непоштовања одлука Кристијана Шмита апсурдно, да је позадина свега политичка и да иза Шмита стоје снаге које желе да централизују БиХ.

Нобило истиче да они који желе да реорганизују БиХ сматрају да ће то учинити ако смакну кључну препреку, а то је Додик.

Горан Бубић, Додиков адвокат, истакао је да је у позадини процеса против председника Српске намера да се одстрани политички неистомишљеник зарад одузимања имовине Републици Српској.

Он је навео да се у оптужници наводи да је председник Српске одговоран јер је поступао по Уставу Републике Српске, што је парадокс.

"Овде је реч о сукобу права и неправа и истине и лажи. Шмит је лажни високи представник који је донео лажну инкриминацију на коју су насели у Суду и Тужилаштву БиХ", навео је Бубић.

Адвокат Горан Петронијевић каже да је Додик симбол отпора и чувар Републике Српске, те да га као таквог треба уклонити кроз судски процес.

Он је навео да у позадини свега стоји намера ревизије Дејтонског споразума, нагласивши да питање имовине задире у једну од најозбиљнијих ревизија тог споразума.

Петронијевић је истакао да, након 30 година од рата у БиХ, делу међународне заједнице не одговара мир, нити помирење у БиХ, већ се све време врши тиха ревизија Дејтона.

"Они које називамо Запад данас чачкају по Косову и Метохији и по БиХ. Они су господари простора и желе да наметну своју вољу", навео је Петронијевић, пренела је Срна.

БЕСПИЛОТНА ЛЕТЕЛИЦА ГЕРАН ПРАВО У МЕТУ: Црни дим, погођено складиште нафте (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА