Најновије

УКРАЈИНСКА АРМИЈА СКРОЗ ПОЧИШЋЕНА! Више њихова нога ту неће крочити

У скорашњим операцијама на источном фронту Украјине, Руске оружане снаге су успеле да избаце украјинске јединице из Первомајског, стратешки важног насеља смештеног између Авдејевке и Красногоровке.

Овим потезом значајно су појачали своје позиције у околини, са примарним циљем да обезбеде додатну заштиту за Доњецк и Јасиновату од украјинског гранатирања.

Заузимање Первомајског не само да укрепљује одбранбену линију у овом делу фронта већ и отвара нове стратегијске могућности за Руску војску. Од посебног значаја је приближавање Карловом резервоару, који представља кључни ресурс за Доњецку Народну Републику (ДНР). Контрола над овим водним телом може имати дугорочне последице, како са војног тако и са цивилног аспекта, обезбеђујући неопходне ресурсе за подручја под контролом ДНР.

Овај развој догађаја може да преобликује тактичку динамику на источном фронту, с обзиром на то да обе стране настављају да се прилагођавају промењивим условима на терену. Док Русија јача своје позиције око Доњецка, украјинске снаге ће вероватно тражити начине да одговоре на ове промене, тежећи да поврате изгубљене позиције или да осигурају друге стратешке циљеве у региону, што у овом тренутку не делује најреалније.

КАКАВ МАНЕВАР! Ким и Путин разваљују Запад! Америка покушава да схвати шта се дешава

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА