Najnovije

UKRAJINSKA ARMIJA SKROZ POČIŠĆENA! Više njihova noga tu neće kročiti

U skorašnjim operacijama na istočnom frontu Ukrajine, Ruske oružane snage su uspele da izbace ukrajinske jedinice iz Pervomajskog, strateški važnog naselja smeštenog između Avdejevke i Krasnogorovke.

Ovim potezom značajno su pojačali svoje pozicije u okolini, sa primarnim ciljem da obezbede dodatnu zaštitu za Donjeck i Jasinovatu od ukrajinskog granatiranja.

Zauzimanje Pervomajskog ne samo da ukrepljuje odbranbenu liniju u ovom delu fronta već i otvara nove strategijske mogućnosti za Rusku vojsku. Od posebnog značaja je približavanje Karlovom rezervoaru, koji predstavlja ključni resurs za Donjecku Narodnu Republiku (DNR). Kontrola nad ovim vodnim telom može imati dugoročne posledice, kako sa vojnog tako i sa civilnog aspekta, obezbeđujući neophodne resurse za područja pod kontrolom DNR.

Ovaj razvoj događaja može da preoblikuje taktičku dinamiku na istočnom frontu, s obzirom na to da obe strane nastavljaju da se prilagođavaju promenjivim uslovima na terenu. Dok Rusija jača svoje pozicije oko Donjecka, ukrajinske snage će verovatno tražiti načine da odgovore na ove promene, težeći da povrate izgubljene pozicije ili da osiguraju druge strateške ciljeve u regionu, što u ovom trenutku ne deluje najrealnije.

KAKAV MANEVAR! Kim i Putin razvaljuju Zapad! Amerika pokušava da shvati šta se dešava

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA