Najnovije

BiH dobila poruku od Kurca: Nećete ući u EU ako menjate granice!

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc pozdravio je danas miran i uredan tok izbora u BiH i izrazio nadu da će doći do što skorijeg formiranja nove vlade, koja bi na proleć izašla u susret izraženoj želji građana te zemlje za promene i prevazilaženje zastoja u reformama.
Sebastijan Kurc poslao poruku BiH (foto: Bild)

Sebastijan Kurc poslao poruku BiH (foto: Bild)

Kurc je naglasio da ta zemlja može pristupiti EU samo u sadašsnjim granicama. "Približavanje EU je moguće samo onda ako vlada bude delotvorno na tome radila. Predugo se u Bosni i Hercegovini radilo samo o ličnim interesima, a manje o dobrobiti države", istakao je on u saopštenju. Austrija je, prema rečima ministra, i dalje spremna da Bosnu i Hercegovinu podrži na putu u EU, ali to je moguće, kako je podvukao, samo kada zemlja bude obavila svoje zadatke.
Pročitajte još:DODIK: Sve je gotovo, ja sam predsednik!Hrvati otvaraju banku rakije!
"Uveren sam da su političari shvatili poruku protesta od proleća i da će sarađivati. Dovođenje u pitanje zajedničke države Bosne i Hercegovine nije osnova za dalji proces EU. Buduća članica EU Bosna i Hercegovina može biti prihvaćena u zajednicu samo u aktuelnim granicama", poručio je Kurc. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA