Najnovije

Dačić: Bez Obame i Kamerona na paradi u Beogradu

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je večeras da poziv na vojnu paradu povodom oslobođenja Beograda nije upućen predsedniku SAD Baraku Obami i premijeru Velike Britanije Dejvidu Kameronu, već diplomatskim predstavnicima tih zemalja.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Mediji su danas izvestili da je ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio da su svi prijatelji Srbije, a među njima i američki predsednik i britanski premijer, pozvani da prisustvuju vojnoj paradi 16. oktobra u Beogradu. "Pozivi nisu upućeni njima. Biće pozvani njihovi predstavnici ovde u zemlji. Kada je reč o diplomatskim predstavnicima, svi naši saveznici će biti pozvani", rekao je Dačić u emisiji "Upitnik" na RTS.
Pročitajte još:Skup o mirovnim misijama UN u Beogradu
Gašić je, gostujući u istoj emisiji, objasnio da je njegova izjava o pozivu Obami i Kameronu izvučena iz konteksta. "Rekao sam da ćemo pozvati sve saveznike iz Prvog i Drugog svetskog rata, u kontekstu pozivanja svih prijatelja Srbije, za koje smatramo i SAD i Veliku Britaniju", rekao je Gašić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA