Najnovije

POTPUNI KOLAPS: Ukrajinska ekonomija se pretvorila u „zombija“

Ukrajinska ekonomija se pretvorila u „zombija“ koji pokazuje znake života samo uz finansiranje sa Zapada, izjavio je u ponedeljak bivši premijer Nikolaj Azarov.

Pišući na Telegramu, bivši političar tvrdi da se nacionalna ekonomija „raspada“ i da je Ukrajina suočena sa minimalnim rastom BDP-a i nadolazećom devalvacijom „pod pritiskom Međunarodnog monetarnog fonda“.

U međuvremenu, javni dug raste, a budžetski deficit se širi uprkos pomoći Zapada, kaže Azarov.

„Najbolja ilustracija katastrofalnog stanja stvari je da budžetu zemlje u ratu nedostaje više od 6 milijardi dolara da plati samo ukrajinsku vojsku“, rekao je on.

Azarov je tvrdio da porodice poljskih plaćenika ubijenih tokom sukoba nisu dobile nikakvu odštetu uprkos obećanjima iz Kijeva.

Kao rezultat toga, ukrajinska privreda sve više liči na 'zombija' – pokazuje znake života samo uz inostranu finansijsku pomoć, koja joj je sve više potrebna“, rekao je bivši premijer.

Prema rečima Azarova, najsličniji Ukrajini u pogledu ekonomskih problema su Avganistan i Haiti, koji se suočavaju sa sličnim problemima. On je dodao da „najhrabrije“ prognoze pokazuju da će Ukrajini trebati više od 30 godina da uhvati korak sa trenutnim ekonomskim nivoom Rumunije ili Poljske.

BAJDENA NE ZANIMA ISTINA: Šalje Ukrajinu u propast

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA