Najnovije

Vujović za Blumberg: Rešenje za Srbiju je u novom zaduživanju!

BEOGRAD - Srbija želi da sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMf) u ovoj godini postigne sporazum o trogodišnjem zajmu, što bi doprinelo ostvarenju planiranih ciljeva u pogledu budžetskog deficita i javnog duga, izjavio je danas ministar privrede Srbije Dušan Vujović u intervjuu njujorškoj agenciji Blumberg.
Dušan Vujović ( Foto: JuTjub)

Dušan Vujović ( Foto: JuTjub)

Vujović, koji je i vršilac dužnosti ministra finansija posle ostavke Lazara Krstića, u intervjuu za Blumberg je obećao da će sprečiti bankrot Srbije, kao i da će najavljeni set ekonomskih mera, poput smanjenja plata i penzija, biti ravnomernije raspoređen u naredne tri godine.
"Želimo da obnovimo naše pregovore sa MMf-om i nadamo se da će oni uspešno biti završeni do kraja septembra ili početka oktobra", izjavio je Vujović.
Prema njegovim rečima, to bi se poklopilo sa trenutkom kada bi trebalo da bude usvojen rebalans budžeta za 2014. godinu i nacrt budžeta za 2015. godinu. Vujović je svoj plan okarakterisao kao "pođednako kredibilan, ali socijalno izvodljiv program", koji bi doneo obaranje budžetskog deficita za 500 miliona evra godišnje do 2017. godine. Pročitajte još:OVO JE FUDBALSKI MILIONER: Izumeo sprej za slobodne udarce! "Pregovori sa MMf-om će omogućiti srpskim liderima priliku da razgovaraju o labavljenju monetarne politike, kao i da zatraže od MMf-a da malo popusti sa nekim monetarnim instrumentima, jer je relaksiranija monetarna politika moguća, s obzirom na izuzetno nisku stopu inflacije u Srbiji od 1,3 odsto", zaključio je Vujović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA