Najnovije

Vučić: 30 miliona evra za topionicu u Boru

Premijer Alekasandar Vučić rekao je danas radnicima Rudarsko-topioničarskog basena Bor da će Vlada Srbije izdvojiti 30 do 40 miliona evra do kraja godine za završetak topionice i reprogram dugova.
Foto: Vlada Srbije

Foto: Vlada Srbije

Međutim, Vučić je zatražio od njih da zajedno s vladom i poslovodstvom fabrike kontrolišu kako će taj novac biti utrošen. Vučić je radnicima topionice u prepunoj hali rekao, posle razgovora sa poslovodstvom RTB Bor, da se vlada našla pred izborom da proda RTB, ili da ulozi dodatni napor da zavrsi topionicu i na taj način "kupi" budućnost basena pa da mu onda trazi strateškog partnera, ali da zadrzi većinsko vlasništvo. "Ali, posle ovog dodatnog ulaganja, mora doći do ozbiljne kontrole poslovanja i do ozbiljnih ušteda, jer država nema nova za bacanje", rekao je Vučić, koji se radnicima obratio uz pomoc megafona. On je dodao da država raspolaže sa 15 milijardi dinara, odnosno 130 miliona evra za preduzeća u restrukturiranju i mora da brine i o onim radnicima tih preduzeća za koje se ne može naći rešenje kao za RTB Bor. "Država neće bežati od odgovornosti, ali novac koji ćemo vam dati ne sme biti bačen u bunar", ukazao je predsednik srpske vlade. On je podsetio da je to novac poreskih obveznika, odnosno građana Srbije i da se svaki dinar mora trošiti odgovorno. "Nema para u državnoj kasi", rekao je Vučić i dodao da je Srbija danas prezadužena, jer su neodgovorni ljudi od 2007. do 2009. godine trošili novac kupujući glasove za izbore, umesto da su se suočili s krizom, došli među radnike i rekli da mora da se štedi.
 Slične vesti:Krstić prelazi u privatni sektor?Delta Holding: Nikad sa Šarićem ili bilo kojim drugim inkrimisanim osobama…Spoljna trgovina Srbije u porastu
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA