Najnovije

(VIDEO) Ovako je Alija Izetbegović dočekivao mudžahedine!

BiH - Alija Izetbegović, vođa bosanskih muslimana tokom ratnih devedesetih godina, imao je podršku za svoje ratne planove od strane arapskog sveta iz kojeg su nelegalnim kanalima dolazile mudžahedinske trupe da se bore protiv srpske vojske. Ovo je jedan od dokumentarnih snimaka koji svedoči o tome. Na snimku se vidi kako Alija Izetbegović posećuje novopridošle mudžahedinske jedinice koje fanatičnim povicima "Tekbir... Alah Uegber!" pozdravljaju Izetbegovića.
Alija Izetbegović (Foto: JuTjub)

Alija Izetbegović (Foto: JuTjub)

Alija Izetbegović se smatra islamskim fundamentalistom, zbog svojih političkih ideja je bio u zatvorima za vreme vladavine komunista i Josipa Broza, a kao mlad je bio pripadnik organizacije "Mladi Muslimani" koja je bila deo zloglasne Handžar divizije. "Mladi muslimani" su bili vojna jedinica sastavljena od muslimana koja je služile Adolfu Hitleru i bila deo armije nacističke Nemačke. S početka devedesetih godina Izetbegović shvata da svoj san o islamskoj državi BiH ne može ostvariti legalnim putem, sem kršeći prava srpskog naroda, te se odlučuje na rat u kojem dobija podršku SAD i drugih zapadnih zemalja. Bosna i Hercegovina iz devedesetih je jasan slučaj u kojem SAD podržava islamsko-fundamentalističke i mudžahedinske terorističke grupe u cilju svojih interesa.
Pročitajte još:(VIDEO) Alija Izetbegović nudio Klintonov plan da se pobije 5 hiljada Srebreničana!
Isplivalo je niz svedočanstava i dokaza o tome da je Alija Izetbegović inicirao i dozvoljavao akcije žrtvovanja i ubijanja sopstvenog naroda kako bi se projektovala lažna slika u medijima da su određeni zločini počinjeni od strane srpske vojske. Poznato je svedočenje Hakije Meholjića, prvog čoveka Srebrenice 1995. godine, koji je svedočio o tome, ali i slučaj Markala je raskrinkan kao takva podmukla akcija. U srpskom narodu Aliju Izetbegovića često šaljivo nazivaju "Alija Balija". Danas je neoborivo dokazano i postoje video snimci priznanja pripadnika tzv. "plavih šlemova" da su upravo UN transportovale ove mudžahedinske jedinice pod maskom humanitarnih konvoja. Ovaj snimak je nešto lošijeg kvaliteta, ali dovoljno ipak jasan, pa evo kako je to izgledalo devedesetih u BiH:

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA