Najnovije

Keri i Bajden nadigrali Putina!?

KIJEV - Najposećeniji i najuticajniji ukrajinski portal Obozrevatel u tekstu "Državni sekretar SAD-a odobrio ideju Porošenka o humanitarnoj pomoći Lugansku" piše da je DŽon Keri, državni sekretar SAD-a, odobrio ideju Petra Porošenka, predsednika Ukrajine, o slanju humanitarne pomoći u Lugansk, kao i da je to pre njega svoju podršku dao potpredsednik SAD-a, DŽozef Bajden.
DŽon Keri (foto Jutjub)

DŽon Keri (foto Jutjub)

Administracija ukrajinskog predsednika je o ovome obavestila javnost putem Fejsbuka, navodi Obozrevatel i ističe da je Keri prihvatio inicijativu Porošenka i odobrio dalje korake u tom smeru. Pre Kerija, Porošenka je za ovu inicijativu podržao DŽozef Bajden, potpredsednik SAD-a, navodi Obozrevatel. Kako saopštava ukrajinska administracija, Kijev će u skladu sa međunarodnim pravom organizovati dostavu humanitarne pomoći u saradnji sa Crvenim krstom.
Pročitajte još:PAŽNJA: Ukrajinci probijaju prilazne punktove oko Donjecka!Ruski bombarderi leteli iznad SAD-a!?
Rusija je u Savetu bezbednosti predložila humanitarnu inicijativu, a danas i juče je Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, tražio da Rusija pošalje humanitarnu pomoć u Lugansk i Donjeck ističući da je to stvar koja ne može da čeka zbog alarmantnog stanja, ali su se usprotivili Vašington i Kijev. Izgleda da su američki stratezi pronašli rešenje da spreče Rusiju da uđe sa humanitarnim konvojem na teritoriju Ukrajine. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA