Najnovije

Smotra izvornog narodnog stvaralaštva Homoljski motivi od 25. do 30 avgusta

Beograd - Homoljski motivi, smotra izvornog narodnog stvaralaštva koja se održa od 1960. godine, ove godine uprkos štetama od poplava na čije je saniranje utrošeno mnogo novca,, neće biti ništa manje bogati sadržajima nego pre, pre svega zahvaljujući tome što se veći deo izvođača odrekao honorara  - rečeno je na pretstavljanju ove manifestacije u Beogradu.
Plakat manifestacije

Plakat manifestacije

U Kučevu će od 25 – 30. avgusta biti na okupu oni koji vole pesme o hajduk Veljku, oni koji vole ili žele da probaju homoljski sir, med ili neko od starih narodnih jela,  te oni koji vole stare zanate. Biće pokazan stari način ispiranja zlata a  na likovnoj koloniji sklikane lepote Homolja, okoline Kučeva i grada,  razgledaće se homoljske pećine. - Pre više od četri decenije bacili smo plemeniti, brušen malen kamen u mirne vode Zvižda i Homolja, brdovitog Ključa i ljute Krajine, raspevanog Levča i Resave, razigrane Jasenice i valovite Šumadije, ravnog stiga i Pomoravlja. Krugovi se raširiše. Na poziv se odazvaše igrači, svirači i pevači. Tako nastaše homoljski motivi – rekao je direktor TO Kučeva Nebojša Brsanović.
Pročitajte još: (FOTO) DA LI JE PREPOZNAJETE: Jelena Janković promenila izgled!
Najbogatiji program biće u subotu 30. avgusta kada će između ostalog posetioci videti defile učesnika Smotre „Homoljski motivi“ ulicama Kučeva, nastup izvornih grupa i izbor najlepše pastirice Smotre. Takmičenje trubača „Truba Miroslava mileta Matušića biće održano dan pre u petak veče kada je predviđen i vatromet. Izvor:. Pravda D. Bašović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA