Najnovije

(MAPA) Pogledajte kakvu su novu zamku proruske snage spremile Ukrajincima

DONJECK - Snage Donjecke narodne republik pokrenule su masivni manevar opokoljavanja ukrajinskih snaga severno od donjecka u cilju potpunog uniptavanja ostataka ukrajinskih bataljoba "Azov" i Dnjepar". Proruske snage napreduju iz dva pravca, od sela Elenovka  i od mesta Granitnoe. "Makaze" bi trebale da se zatvore kod grada volnovaha što će verovatno značiti kraj za 1.000 ukrajinskih vojnika koji će biti uhvaćeni u zamku.
Strategija "Kotao" (Foto: LifeNews)

Strategija "Kotao" (Foto: LifeNews)

Proruske snage već duže vreme primenjuju strategiju "Kotao" koja zapravo predstavlja stalna opkoljavanja a zatim i uništavanja jedinica ukrajinske armije. Proruske snage već drže dve veće grupe ukrajinskih vojnika u obruču, tako da bi ovo bio treći "Kotao".
Pročitajte još: Evo zašto proruske snage moraju da zauzmu MaripoljRusija će Evropi zavrnuti gas na zimu!
Masivna ofanziva Novorusije počela je pre nedelju dana a njihove snage su uspele da preuzmu sve strateške tečk u regionu, uključujući tri kontrolna punkta na granici sa Rusijom, uzvišenje Saur-mogila. U ovom trenutku proruske snage kontrolišu ceo pojas uz granicu sa Rusijom od Luganska do Azovskog mora. Izvor: LifeNews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA