Najnovije

Šampionu US Opena priređuju ustaški doček!

ZAGREB - Najpoznatiji pevači ustaških pesama Mate Bulić i Marko Perković Tompson biće glavne estradne zvezde na sutrašnjem spektaklu u Međugorju, na dočeku hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji je prošlog ponedeljka osvojio titulu na US Openu!
Marin Čilić (foto Vikipedija)

Marin Čilić (foto Vikipedija)

U rodnom mestu pobednika poslednjeg grend slema sezone uveliko traju pripreme za doček, ali proslava najvećeg sportskog uspeha u Hrvatskoj ove godine na dobrom je putu da se pretvori u veličanje ustaštva i ratnih zločina iz Drugog svetskog rata. Sramotno je da jedan vrhunski sportista koji bi trebalo da širi sportski duh poziva na svoj doček Tompsona, koji slavi ustaštvo i zločine nad Srbima tokom Drugog svetskog rata i 90-ih godina prošlog veka. Čilić je osvajanjem US opena postao popularan van granice svoje zemlje, a njegovi potezi su za svaku kritiku. Marinova odluka je za svaku osudu i nije u skladu sa politikom pomirenja na ovim prostorima. Sa ovom odlukom sigurno je da se neće složiti većina hrvatskog naroda, ali se zna da će na ovom skupu biti i onih koji će veličati ustaštvo. Čilić je odlučio da odmah po završetku mečeva u Dejvis kupu protiv Holandije poseti Međugorje, a pre odlaska na lokalno igralište, učestvovaće u molitvi "za sve hrvatske rodoljube".
Pročitajte još:

RADULJICA: Ameri su baš isfolirani!

(VIDEO) A GDE JE FER PLEJ: Farid odbio da pruži ruku Joviću!

Pozivanjem Perkovića i Bulića, u čijem se repertoaru često mogu čuti stihovi koji veličaju NDH, Antu Pavelića i pozivaju na zločine protiv Srba, Čilić rizikuje da sportski spektakl preraste u nacionalistički miting, što najavljuje i sam Tompson. - Pozvali su me Marin i njegova porodica. Naravno da ću se odazvati čoveku koji je proslavio Hrvatsku i hrvatski narod. Drago mi je što ću moći da mu stisnem ruku i čestitam mu, s iskrenom željom da postigne još mnogo ovakvih rezultata, koje nas Hrvate čine ponosnim, otkrio je Tompson uoči spektakla u Međugorju. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA