Najnovije

Tadić: Nakon Đinđića, Koštunice i mene...

SARAJEVO – Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je kako bi za njegovu zemlju bilo nezamislivo podupirati politiku koja bi vodila podeli Bosne i Hercegovine dodajući da u vreme dok je on bio predsednik, Milorad Dodik od njega nikada nije tražio podršku za otcepljenje Republike Srpske, prenosi Hina.
Boris Tadić (Foto: Medija Centar)

Boris Tadić (Foto: Medija Centar)

„Mislim da bi bilo koja politika Srbije koja bi išla u pravcu podele BiH bila vrlo kontraproduktivna, pre svega kada su u pitanju interesi same Republike Srbije. S druge strane, nemam saznanja da je Dodik dolazio s takvim zahtevima. Kao predsednik Srbije snažno sam se zalagao za očuvanje integriteta BiH”, kazao je Tadić u intervju za „Dnevni avaz”, koji prenosi Hina.
Pročitajte još: DS, LSV i NDS žele promenu ili novi Ustav Srbije!
Tadić je poručio da mu je teško uopše poverovati u tvrdnju koja se nedavno pojavila da je, kako se navodi, „Dodik nakon ruske aneksije Krima od srpskog premijera Aleksanda Vučića tražio podršku za otcepljenje RS od BiH”. On je dodao da apsolutno ne vidi mogućnost da bilo koji zvaničnik iz Srbije podstakne bilo kakvu podelu BiH danas. „Nakon ratova, nakon mandata Zorana Đinđića, Vojislava Koštunice i mene i nakon nekoliko faza regionalne politike, mislim da takav podsticaj iz Srbije više ne može doći”, izjavio je Tadić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA