Najnovije

Predsednik Federacije BiH izvređao Republiku Srpsku!

Sarajevo - Predsednik Federacije BiH Živko Budimir osudio izjave predsednika RS Milorada Dodika o raspadu BiH i samostalnosti RS koju je nazvao "genocidnom tvorevinom". "Ne smemo se praviti gluvi, ne smemo dopuštati da jedan bosansko-hercegovački funkcioner javno govori o disoluciji BiH i da pritom ne snosi nikakve pravne sankcije", kazao je predsednik FBiH na konferenciji za novinare. On tvrdi da je "prag tolerancije predjen sinoć izjavama Milorada Dodika na otvaranju manifestacije Dani Srpske u Srbiji na Kolarcu, u Beogradu, u prisustvu predsednika Srbije". On pita "zašto izostaju reakcije institucija BiH i medjunarodne zajednice" i citira da je Dodik "u susednoj Srbiji", bez posledica izjavio da je "jedino smisleno da RS u budućnosti vidi što manje kao entitet, a što više kao državu objedinjenu sa Srbijom".
Pročitajte još:Dodik se sastaje sa Putinom u MoskviSrbin odlikovan u specijalnim jedinicama, obučava pro-ruske vojnike u Ukrajini!
Budimir je rekao i da je RS genocidna tvorevina i obećao da će se u svom delovanju na novoj funkciji nakon izbora (kandidovao se za hrvatskog člana predsedništva BiH) zalagati za njeno ukidanje ali i ukidanje drugog entiteta Federacije BiH koja je "nepravedna i nefunkcionalna". Zalagaće se, kaže, za regionalizaciju Bosne i Hercegovine po geografskim, privrednim i multinacionalnim principima, prenela je Fena. Kazao je i da Dejtonski sporazum "više nije Sveto pismo", i pozvao sve da podju putem jačanja Bosne i Hercegovine, odnosno ukidanja entiteta "zbog ovakve Republike Srpske". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA