Najnovije

U susret velikom vođi

Dan uoči posete opštini Štrpce od strane premijera Srbije sve ovde podseća na scene iz filma "Tri karte za Holivud". Deca i unuci komunista koji su se svojevremeno odlično pokazali u organizaciji dočeka Josipa Broza Tita i Fadilja Hodže sada treba da u istom maniru osvetlaju obraz pred dostojnim naslednikom politike dvojice pomenutih Srpskih "prijatelja". Crveni tepih je već pripremljen. Zaposlenima koji primaju plate iz budžeta Republike Srbije ali i oni koji primaju iz budžeta Kosova već naređeno da se pojave na dočeku, verovatno ruku pod ruku jedni i drugi. Piše: Zvonko Mihajlović 
Zvonko Mihajilović (Foto: Jutjub)

Zvonko Mihajilović (Foto: Jutjub)

Potrebno je da neko raportira premijeru o pravom stanju na terenu. Ali ko? Svoje je nesposobne ali partiji verne naprednjake smenio. Doveo nove proverene poslušnike (u službi Mustafe) koji ne znaju ponajbolje mentalitet velikog vođe jer su do juče, bar za javnost, bili na suprotnoj strani dok je trebalo prevariti narod da izađe na Tačijeve izbore, ali su zato po nalogu istog briselskog poslodavca morali da poskidaju maske i pokažu svoje pravo lice. Kako se na vlast provereno opstaje friziranjem i ulepšavanjem stvarnosti (bogato iskusto nasleđeno iz ere komunizma) premijer će ostati uskraćen za mnoge činjenice. Ono što neće sigurno čuti od svojih domaćina jeste da "Ski centar Brezovica", čiju je posetu inače dotični odabrao zbog ličnog marketinga, sistematski propada godinama posle NATO agresije jer su drugovi iz njega odneli sve što se odneti može. Da zaposleno 185. radnika nije primilo 25. meseci platu. Da i kada je prime ona u proseku ne prelazi 10. hiljada dinara. Da se objekti-hoteli "Narcis", "Breza" i "Molika" nalaze u stanju urušavanja. Da su "velika brvnara" i "gradska kafana" prodati od strane tzv. Kosovske agencije za privatizaciju uz obilatu pomoć domaćina premijera. Te da je "mala brvnara" izdata u zakup. Takođe niko mu se od domaćina neće ''pohvaliti'' legalizacijom 700 nelegalno sagrađenih objekata sve u vlasništu albanaca, a sve u duhu bratstva i jedinsta, koje će moći da vidi putem od Brezovice do Ski centra na Šar planini. Isto tako prećutaće istinu o master planu koji je osmišljen negde u inostranstvu sa ciljem da se preotme kompletna imovina "Ski centra" koja je inače u 100% vlasništvu Republike Srbije. Da je pored objekata na meti Prištine i 244. hektara zemljišta sve u cilju sužavanja životnog prostora Srba u Štrpcu. Da su njegovi domaćini zajedno sa Hašimom Tačijem bili promoteri širom Evrope tog master plana i podstrekači predaje na tacni svega onoga što se nalazi u vlasništvu pomenute kompanije. A inače su rezultati već vidljivi kada su u pitanju drugi privredni subjekti na teritoriji opštine Štrpce kakvi su recimo fabrika ''Ivo Lola Ribar'', DP ''Mladost Štrpce'' i DP ''Zadruga'' koje su odnedavno u rukama Prištine a radnici Srbi izbačeni na ulicu. Sve u svemu poseta će i pored laktanja domaćina ko će se više približiti velikom vođi biti uspešna u marketinškom smislu. Javnost u Srbiji će još jednom biti obmanuta misleći da se nešto ipak radi. A dan nakon odlaska premijera doneće novu realnost a ona je takva da će važiti stara parola koja glasi: " Ne bojte se braćo Srbi, dobro biti neće".
Pročitajte još: SRBIJO SPASI SRPSKE SVETINJE NA KOSOVU: Evo koje crkve i manastire šiptarski ekstremisti hoće da uništeŠešelj za Pravdu: Pa sam je kriv. Budala!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA