Najnovije

Amerika na nuklearno oružje daje 348 milijardi dolara

VAŠINGTON- Uprava Kongresa SAD za državni budžet objavila je da će Vašington u narednih deset godina na modernizciju svog nuklearnog arsenala potrošiti 348 milijardi dolara.
Ameri (Foto: k-z.com.ua)

Ameri (Foto: k-z.com.ua)

Poznati sajt Defence News objavio je da će ta suma biti utrošena ovako: 160 milijardi za proizvodnju strateških raketa nosača nuklearnih glava, 8 milijardi za taktičke rakete nosače nuklearnog oružja, 79 milijardi za nuklearne laboratorije, 52 milijarde za „komandno upravljanje nuklearnim objektima i komunikacijama i za kontrolu sistema ranog upozoravanja na nuklearne napade. Još 49 milijardi dolara držaće se za svaki slučaj – za dodatne rashode pri realizaciji istih projekata i zadataka. Ista uprava je objavila ekspertski izveštaj  čiji autori naglašavaju da SAD narednih godina moraju „ozbiljno obnoviti i modernizovati svoj nuklearni potencijal.
Pročitajte još:Islamisti Boko harama otpočeli napad na grad MajduguriU toku operacija opkoljavanja 8.000 Ukrajinaca
„Tokom naredne dve ecenije Kongres mora doneti odluke koje će obezbediti punu modernizaciju nuklearnih sistema ili njihovu zamenu novim”. Računice iz 2013. su pokazivale da će SAD naukearno naoruženje morati da potroše nešto veću sumu – 355 milijardi dolara. Do smanjivanja je došlo zato što kasni realizacija nekih već započetih projekata, uključujući proizvodnju nove krstareće rakete i njene nuklearne glave. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA