Najnovije

Ruska bespilotna letelica za obaveštavanje i nanošenje udara Čirok

MOSKVA - Dva eksperimentalna uzorka bespilotne letelice za obaveštavanje i nanošenje udara Čirok s korisnim opterećenjem do 300 kilograma proizvela je Ujedinjena korporacija za proizvodnju uređaja (UKUPU) i one su spremne za testiranje, saopštio je za RIA Novosti zvanični predstavnik UKUPU-a u petk.
BL Čirok (Foto: Rosteh)

BL Čirok (Foto: Rosteh)

Ranije su mediji javili da je u toku proizvodnja jednog uzorka Čiroka u prirodnoj veličini s rasponom krila od 10 metara, koji se priprema za testiranje. "Do sada su napravljena tri modela bespilotne letelice (BL) za obaveštavanje i nanošenje udara Čirok: jedan je maketa razmera 1:5, koja je prikazana prošle godine u Jekaterinburgu na sajmu "Inoprom", a UKPU je takođe proizveo dva modela u prirodnoj veličini s korisnim opterećenjem do 300 kilograma. Trenutno su u toku preostali radovi i spremaju se za testiranje", rekao je sagovornik agencije. BL Čirok izumeo je Moskovski naučno-istraživački radiotehnički institut. Maksimalna masa poletanja Čiroka iznosi 700 kilograma, maksimalna težina korisnog opterećenja iznosi do 300 kilograma. Bespilotna letelica može da dostigne visinu do 6 hiljada metara, domet leta iznosi do 2,5 hiljade kilometara. Po rečima predstavnika UKPU-a, prednost Čiroka u vojnoj sferi je to što ne nosi naoružanje na kukama – konstrukcija aparata dozvoljava da se naoružanje smesti u telo letelice, što smanjuje njenu primetnost i poboljšava njena aerodinamička svojstva.
Pročitajte još:Novi model ruskog snajpera MC-116M bolji od većine u svojoj klasi(NAD)MOĆ: Predstavljamo vam rusku Univerzalnu borbenu platformu T-14 Armata (VIDEO)Ruska vojska dobija ogromno pojačanje vojne oklopne tehnike
Izvor: Ruska Reč

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA