Najnovije

Đoković slab protiv Federera

U drugom kolu Masters kupa u Londonu, najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je od Švajcarca Rodžera Federera u dva seta, sa 7:5, 6:2, pa će mu za prolazak u polufinale biti neophodna pobeda u poslednjem kolu protiv Tomaša Berdiha.
Novak Đoković (Foto: nadalnews.com)

Novak Đoković (Foto: nadalnews.com)

Ovim porazom prekinuta je Đokovićeva serija od 15 uzasopnih pobeda na Masters kupu, a srećna je okolnost što uprkos tome i dalje ima šansu da odbrani titulu. Novak je, takođe, prvi put izgubio dvoranski meč posle pune tri godine i pariskog mastersa iz 2012, kada je bolji od njega bio Sem Kveri. Prvi igrač sveta večeras je imao priliku da konačno povede u međusobnim duelima protiv Federera, ali ponovo nije uspeo i Švajcarac je zabeležio 22. pobedu u 43. mečeu sa srpskim teniserom. Posle briljantnih partija u NJujorku, Pekingu, Šangaju i Parizu, Đoković je sinoć odigao verovatno najslabiji meč u sezoni. Ubedljivo je poražen ne zbog savršene igre Federera, već zbog svojih brojnih grešaka. Novak je napravio 22 neiznuđene greške, uz samo 12 direktno osvojenih poena, dok je taj odnos kod Federera bio 19:19, pa drugačiji ishod nije ni bio moguć. Posle prvih deset gemova u meču ništa nije nagoveštavalo ovakav ishod, ali je tada Đoković upao u krizu iz koje nije uspeo da se izvuče, Nije mu pomogao ni brejk u drugom setu, kojim se vratio u igru posle Federerovog vođstva od 2:0, jer je posle toga usledila serija za njega krajnje nekarakterističnih grešaka. Švajcarac u poslednja četiri gema nije morao da radi gotovo ništa, jer se 90 odsto poena završavalo Novakovim greškama i na kraju je to bila jedna od najlakših pobeda u duelima dvojice najboljih tenisera sveta.
Pročitajte još:PUKOVNIK IL’ POKOJNIK: Ovaj Mihajlovićev potez zadivio je i Anćelotija! (VIDEO)Ovako su studenti iz Srbije pokazali solidarnost sa žrtvama terorizma u Parizu (FOTO)„UMRLA“ ODMAH NAKON MEČA: Legendarna Ronda Rouzi prvi put izgubila meč u svojoj MMA karijeri (FOTO, VIDEO)
Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA