Najnovije

ULJE JE OTROVNO: Prženje na masti je bolji izbor

Prženje hrane na suncokretovom ili biljnom ulju štetnije je nego na maslacu ili svinjskoj masti, upozoravaju stručnjaci.
Zdravija je nego što mislimo (Foto: prakticanzivot.com)

Zdravija je nego što mislimo (Foto: prakticanzivot.com)

Oni objašnjavaju da problem nastaje kod zagrevanja jer se tada oslobađaju toksične hemikalije koje mogu izazvati srčane bolesti, demenciju i tumore. Zbog toga preporučuju da se hrana priprema na maslinovom ili kokosovom ulju, pa čak i na "ozloglašenoj" masti i maslacu, masnoćama životinjskog porekla. Naučnici sa Univerziteta Montfort u Engleskoj tvrde da riba i krompirići koji se prže na biljnom ulju mogu da sadrže 100-200 puta više aldeksida nego što je dozvoljeni dnevni unos prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije. - Neki oblici neuroloških bolesti poput Alchajmerove povezani su s aldehidima i što duže konzumirate te toksine, biće vam gore - upozorio je dr Monsah Mansuri.
Pročitajte još:Smršajte za 15 dana uz pomoć dijete „Zlatno seme“Drevni recept za preparat koji leči astmu, bronhitits i uporan kašaljOPASNIJI I OD HEROINA: Potpuno legalan, a naučnici upozoravaju, štetniji od najgorih droga!
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA