Najnovije

FRANCUZI HOĆE DESNICU: Marin Le Pen vodi na izborima u Francuskoj!

PARIZ - Ekstremno desničarski Nacionalni front (FN) ostvario je rekordno dobre rezultate u prvom krugu regionalnih izbora održanih danas u Francuskoj, pokazuju prve procene po zatvaranju birališta.
Marin Le Pen (Foto: Vikipedija)

Marin Le Pen (Foto: Vikipedija)

FN je osvojio između 27,2 i 30,8 procenata glasova i na vrhu je liste u najmanje šest od 13 regiona, prenosi AFP. Izbori su održani pod oštrim merama bezbednosti nakon serije terorističkih napada u Parizu 13. novembra, kada je ubijeno 130 ljudi. Birališta su zatvorena u 19 sati po srednjeevropskom vremenu. Ako dobiju većinu, biće to prvi put da je Nacionalni front liderke Marin Le Pen dobio vlast u bilo kom regionu. Ovi izbori se smatraju za svojevrsni test za podršku javnosti merama vlade nakon terorističkih napada od 13. novembra. Prema predizbornim anketama, i Republikanska partija desnog centra, koju predvodi bivši predsednik Nikola Sarkozi, i Nacionalni front mogu da računaju na oko 30 posto, dok Socijalistička partija aktuelnog predsednika Fransoa Olanda ima podršku od oko 22 posto i mogla bi da izgubi neke regione, prenosi BBC. Nacionalni front se nada da bi dobar rezultat na regionalnim izborima mogao da učvrsti njihove šanse na predsedničkim izborima 2017.
Pročitajte još: 
Nedavne ankete su pokazale da je popularnost FN-a porasla nakon napada u Parizu i to između četiri i sedam odsto. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA