Najnovije

"The Independent": Vatikan i homoseksualne orgije

LONDON - Britanski list "The Independent" objavio je tekst u kojem analizira Vatikan i katoličku crkvu, ocenjujući da bi Vatikan zbog skandala koji uključuju i homoseksualne orgije vatikanskih sveštenika mogao doživeti katastrofalan odliv i smanjenje broja vernika.
Vatikan (Foto: JuTjub)

Vatikan (Foto: JuTjub)

Ovaj list navodi slučaj visokog sveštenika Vatikana koji je učestvovao u homoseksualnim orgijama, ali ističe prvenstveno slučaj sveštenika koji je poreklom iz Demokratske republike Kongo, a koji je izvršio ubistvo jedne žene. Naime, Gratjen Alabi, sveštenik iz Vatikana, ubio je jednu ženu, a pre toga je za njega procurela informacija da je bio u intimnoj vezi sa jednom drugom ženom sa kojom je ima i dete. Navodi se i slučaj italijanskog grada Rovigo na severu Italije, gde je muškarac star 32 godine anonimno prijavio sveštenika zbog seksualnog napada. Takođe, tu je i slučaj muškarca starog 50 godina koji je na Fejsbuku objavio fotografije eksplicitnog sadržaja jednog od visokih predstavnika Švajcarske garde, militantne institucije koja je zadužena za bezbednost Vatikana.
Pročitajte još:Süddeutsche Zeitung: Putin uplaćuje Grčkoj 10 milijardi evra!?NAJVATRENIJA RUSKA RADIKALKA: Seksi Marija protiv američke dominacije! (FOTO)
List navodi da je papa Francisko učinio hrabar potez koji bi mogao vratiti poverenje vernicima kada je izjavio i priznao postojanje problema pedofilije među katoličkim sveštenicima. "The Independent" navodi da veliki broj skandala Vatikan dovodi u nezgodnu poziciju, te da zbog svih ovih problema katolička crkva može imati dugoročne posledice i smanjenje broja vernika. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA