Najnovije

Junker: Nećemo ostaviti Grčku na cedilu

BEČ - Predsednik Evropske komisije (EK) Žan-Klod Junker istakao je danas u Beču da Grčka mora da uloži još veće napore kako bi mogla zaključiti razgovore sa EU.
Junker (Foto: JuTjub)

Junker (Foto: JuTjub)

Spremnost na razgovore se povećala, ali još nije dostigla "potrebnu zrelost", kazao je on u razgovoru sa novinarima, dodajući da nije zadovoljan tokom razgovora. Istovremeno je poručio da je njegov optimizam da Grčka neće napustiti evrozonu zasnovan samo na njegovom ličnom stavu, jer nije korisno više se baviti izlaskom Atine iz evrozone, nego rešenjem. Prema njegovim rečima ne dolazi u obzir da se Grčka ostavi na cedilu ali, kako ističe, ta zemlja se ne može ni podržavati po svaku cenu. Pored toga, kako naglašava, stanje u Grčkoj je "humanitarna kriza, pred kojom se ne mogu zatvoriti oči".
Pročitajte još:Ron Pol prozvao Obamu: Bili ste glasni za NJemcova, a sada ćutite za Buzina i Kalašnjikova!?EU zabrinuta – Makedonija postaje novo žarište!?
Junker je, danas u Beču, razgovarao sa ministrom finansija Austrije Rajnholdom Miterlenerom o sporazumu EU o slobodnoj trgovini sa SAD (TTIP). "Oboje ozbiljno shvatamo zabrinutost stanovništva", uverava Miterlener. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA