Najnovije

AMERIKA REŽIRALA RAT U MAKEDONIJI: Šiptarski teroristi dobili signal iz Vašingtona za napad

Napadi šiptarskih terorista na Kumanovo gde je poginulo najmanje 8 policjaca i 14 šiptarskih ekstremista plan je iza kog stoji vlast u Vašingtonu, a sve da bi se prekinuo ruski projekat gasovoda, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori.
Vašington (Foto: ybf.org.uk)

Vašington (Foto: ybf.org.uk)

Američki obaveštajci su pripadnicima OVK izdali nalog za napad pre svega zato što žele da potpuno obesmisle ruski projekat gasovoda koji preko Turske, Grčke, Makedonije i Srbije treba da dođe do zapadne Evrope. – Ta poruka je poslata makedonskom premijeru Grujevskom, ali i njegovom srpskom kolegi Vučiću. Ne zaboravite da je na dan početka haosa u Makedoniji u Moskvi srpska vojska marširala na paradi s Rusima – kaže jedan od ambasadora. Dan pre sukoba u Kumanovu, u poseti Atini boravio je specijalni izaslanik Stejt departmenta za energetska pitanja, Amos Hohstajn i zatražio da Grčka odustane od takozvanog “Turskog toka”. Grčka vlada je to odbila i rekla da će taj gasovod podržati jer smatraju da će biti koristan za njihovu zemlju. – Odmah posle ovakvog stava grčke vlade poslat je jasan signal Albancima, i to ne samo u Makedoniji, da je došlo vreme da se reši njihovo nacionalno pitanje. Bojim se da je ovo u Kumanovu samo početak i da napade ekstremista možemo uskoro videti i u Srbiji i u Crnoj Gori, ali i u Grčkoj – upozorava izvor Informera. Policija je akciju u Kumanovu započela nakon što su u okolnim selima primećene grupe naoružanih Šiptara u uniformama takozvane Oslobodilačke narodne armije (ONA), ogranka OVK u Makedoniji.
Pročitajte još:Najnovije fotografije uhapšenih terorista (VIDEO)(INTERVJU) Četnički komandant Živković: Srbija, Makedonija i Crna Gora treba složno da udare na AlbanceŠIPTARSKI TERORISTI PRETE: Potpuni rat u Makedoniji počinjemo 12. maja!
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA