Najnovije

Kusturičin dokumentarac u Veneciji: BEZ KONKURENCIJE

U zvanični program predstojećeg izdanja Venecijanskog filmskog festivala uvršten je i dokumentarni film slavnog srpskog reditelja Emira Kusturice "El Pepe, Una Vida Suprema". Film o bivšem i voljenom predsedniku Urugvaja Pepeu Muhiki biće prikazan van konkurencije, a reč je o koprodukciji Argentine, Urugvaja i Srbije.

Emir Kusturica i Pepe Muhika (Foto: Promo)

Kusturica je počeo snimanje ovog filma u aprilu 2013, a poslednja klapa je pala 1. aprila 2015, kada je na mesto Muhike došao predsednik Tabare Vaskes. Ovo dokumentarno ostvarenje pokazuje aspekte Muhikinog javnog i privatnog života, uključujući razgovore, putovanja i obilazak mesta koja su u vezi s njegovom ličnom pričom. Muhiki je postao planetarno popularan po tome što je u vreme svog mandata od 2010. do 2015. živeo na skromnoj farmi, vozio se u staroj “bubi” .

- Kada sam čuo za čoveka koji je bio predsednik, a još uvek vozi traktor i sam popravlja kuću…rekao sam ‘to je moj čovek’. I nisam pogrešio – izjavio je Kusturica za agenciju “Hina”.

Na Mostri će od 29. avgusta do 8. septembra biti prikazano još naših ostvarenja. Kratki igrani film "Strano telo", mladog reditelja Dušana Zorića, premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu selekcije "Horizonti", dok će dugometražni crnogorsko-srpski igrani film "Ti imaš noć" scenariste i reditelja Ivana Salatića imati svetsku premijeru u okviru 33. Nedelje kritike.

 

 

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA