Najnovije

VEĆ IZMENE U VLADI SRBIJE: Nenad Popović postaje potpredsednik, evo za šta će biti zadužen

BEOGRAD - Već od sredine septembra moglo bi da dođe do promena u Vladi Srbije i uvođenja novih članova i resora.

Nenad Popović (Foto: Jutjub)

Prema saznanjima, Nenad Popović, lider Srpske narodne partije (SNP), koja je u koaliciji s naprednjacima, mogao bi da uđe u Nemanjinu kao novi potpredsednik.

On bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude zadužen za ekonomske odnose s Moskvom, odnosno da se bavi unapređivanjem privredne saradnje sa zemljama s kojima Srbija ima bescarinski režim, a među kojima prednjači Rusija.

Spekulisalo se da bi Popović mogao da vodi Kancelariju za saradnju sa Moskvom, koja bi bila osnovana pri Vladi, ali je izvesnije da će on u Nemanjinu ući kao peti potpredsednik, pored Ivice Dačića, Zorane Mihajlović, Nebojše Stefanovića i Rasima LJajića.

Jedan od noviteta u Vladi trebalo bi da bude i Ministarstvo za EU, sa Jadrankom Joksimović na čelu, koja je sada za evropske integracije zadužena kao ministar bez portfelja.

U planu je uspostavljanje još jedne kancelarije, za ekologiju, verovatno sa socijalistom Goranom Trivanom na čelu. Kao moguće kadrovsko rešenje pominje se i Ivan Čabradi, lider Zelene stranke, koji je bio jedini poslanik opozicije u Skupštini Srbije koji je glasao za izbor Vlade. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA