Najnovije

NAJJEZIVIJI SLUČAJ SILOVANJA NA BALKANU: Iživljavao se na devojci mikserom, a sad hoće da se izvuče

Užasan zločin koji se dogodio 2012. godine u hrvatskom mestu Podstran jedan je od najjezivijih slučajeva silovanja u čitavom regionu. Suđenje optuženom za ovaj zločin i dalje je u toku.
Ilustracija (Foto: morningflash.com)

Ilustracija (Foto: morningflash.com)

U nastavku suđenja studentu R. Š. (23) suočili su se splitski i zagrebački veštaci koji nisu uspeli da se usaglase u mišljenjima jesu li u privatnoj kući u Podstrani krajem 2012. teške povrede devojci nanete rukom ili mehaničkim sredstvom. Od medicinskog nalaza zavisi kvalifikacija dela koje se stavlja na teret R. Š. Podsećamo, devojci su povrede nanete dok je bila sama sa R. Š, a u kuću je naknadno stiglo još mladića i devojaka. Nakon hapšenja kod R. Š. je izmereno 1,44 promila alkohola u krvi i u odbrani je tvrdio da je odnos s devojkom bio dobrovoljan. Žrtva, kojoj je hitnom lekarskom intervencijom spašen život, ne seća se što se dogodilo. Trenutno je u optužnici navedeno kako je R. Š. počinio pokušaj ubistva i obljubu bez pristanka. Kazneno delo pokušaja ubistva stavljeno mu je na teret nakon što su trojica splitskih veštaka utvrdila da su ozlede devojci nanete mehaničkim sredstvom. Međutim, tokom postupka sprovedeno je još jedno veštačenje naloženo Medicinskom fakultetu u Zagrebu, s kojeg je stigao nalaz kako je malo verovatno da su ozlede nanete mehaničkim rotirajućim sredstvom. Prema zagrebačkim veštacima, verovatno su nanete rukom, piše Jutranji list. Pokušava da dokaže da je devojku silovao ''samo'' rukom Isti takav nalaz napravili su i veštaci s Medicinskog fakulteta u Rijeci. To veštačenje sprovedeno je na zahtev odbrane te je i plaćeno u privatnom aranžmanu i ne koristi se kao dokaz. Splitski i zagrebački veštaci pozvani su na ročište kako bi pokušali da usuge mišljenja radi donošenja odluke o krivici. Ako bi se s velikom verovatnošću utvrdilo da su ozlede nanete rukom, onda će biti teško održati optužnicu za pokušaj ubistva. Za nanošenje teških telesnih povreda s trajnim posledicama preti kazna od jedne do osam godina zatvora, za pokušaj ubistva od pet do 15 godina zatvora, a za obljubu bez pristanka od jedne do deset godina zatvora. Veštaci su dva sata davali iskaz, ali su ostali pri prvobitnim mišljenjima.
Pročitajte još:UŽAS U NIŠU: Dete proletelo kroz vrata i iskrvarilo na smrt!BEŽALA SAM S BEBOM U RUKAMA OD MUŽA KOJI JE HTEO DA ME UBIJE! Jeziva ispovest žene koja je preživela pakao!
Izvor: Jutranji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA