Najnovije

Saradnik Hilari Klinton pregovarao s Karadžićem

NJUJORK- Kodi Šerer, blizak saradnik Hilari Klinton,koji ima najveće šanse da sledeće godine bude jedan od kandidata demokrata za predsednika SAD, pregovarao je 1995. godine sa porodicom Radovana Karadžića o smanjenju kazne za ratne zločine ako se dobrovoljno preda.
Radovan Karadžić (Foto: Vikipedija)

Radovan Karadžić (Foto: Vikipedija)

Ovo u svom jučerašnjem broju navodi konzervativni magazin "National rewiew". Prema pisanju ovog lista, Šerer se Karadžićevoj porodici lažno predstavio kao "američki diplomata" koji ima ovlašćenje da pregovara u ime administracije Bila Klintona. Šerer je Karadžićevima rekao da je na direktnoj vezi ne samo sa svojim zetom Strobom Talbotom, koji je bio zamenik državnog sekretara, nego i sa tadašnjim državnim sekretarom Medlin Olbrajt, pa sa čak i američkim predsednikom Klintonom. "National rewiew" dalje piše da se tom temom ranije bavio i "Wall Street Journal" , koji je 1999. godine stupio u kontakt sa Karadžićevom porodicom. Oni su novinarima, navodno, rekli da im je Šerer rekao da, ako pokaže "njegovim prijateljima" da je Karadžić spreman započeti ozbiljne pregovore, neće se desiti vojna akcija za njegovo hapšenje. "Posje je o celom slučaju sprovedena i istraga u Stejt departmentu, koja je pokazala da su Srbi Šereru platili 25.000 dolara za taj posao, mada su sami Srbi kasnije tvrdili da su mu platili mnogo više", piše "National rewiew".
Pročitajte još:

Dodik: Opozicija iz Srpske izdajnička falanga

Takođe, kako se navodi, američka vlada nije odobrila ove Šererove planove, ali je Talbot bio upoznat s njima barem godinu dana pre nego što je Stejt department zatražio da prekine. Izvor: Nezavisne novine

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA