Najnovije

Uhapšen balkanski ogranak "Pink Pantera"

ZAGREB - Šest osoba, državljani Srbije, BiH i Crne Gore, koji su uhapšeni u zagrebačkom naselju Siget pod sumnjom da su planirali pljačke banaka, ogranak su bande "Pink Panter", piše "Jutarnji list".
Zatvor (Foto: Theprovince.com)

Zatvor (Foto: Theprovince.com)

Oni su uhapšeni u utorak, u opsežnoj policijskoj akciji, a grupu čine trojica državljana Srbije, dvojica državljana BiH i jedan Crnoogorac. List piše da je time "policija sprečila pomno isplaniranu seriju krvavih razbojništava u finansijskim institucijama po metropoli" kao i da je u pretresima stanova i garaža koje su koristili zaplenila više bombi, veću količinu dinamita, oružje, municiju... Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja je trebalo da im posluže u pljačkama i potom da budu zapaljena. Zagrebački policajci su,proteklih nedelja ekipu intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmene informacija s Francuskom, švajcarskom i policijom BiH, doznali su da se u glavnom gradu Hrvatske stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preza ni pred čim i da su unajmili stan u Novom Zagrebu. Čim su tokom vikenda uvideli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka, policajci su preduhitrili "pinkpanteraše". Navodno, nisu još uvek uspeli da otkriju koja je institucija bila prva na redu za pljačku, a pod znakom pitanja je i kako su ušli u Hrvatsku. List opisuje da u jučerašnjim hapšenjima specijalci ništa nisu prepustili slučaju. Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na bezbednost prolaznika. Ko su tačno uhapšeni bilo je nemoguće doznati od policije jer je istraga u toku ali, po svemu sudeći, radi se o starim policijskim znancima s internacionalnim kriminalnim predznakom. Osim što će krivično odgovarati za udruživanje u kriminalnu grupu, biće sankcionisani i za planiranje krivičnih dela, zašta zakon predviđa do tri godine zatvora. Hoće li njihovim hapšenjem eventualno biti rešena neka druga dela, pokazaće istraga, zaključuje list. Inače, hrvatski mediji juče su javljali o hapšenjima u tom delu Zagreba a po nezvaničnim informacijama akcija je bila usmerena protiv dilera droge.
Pročitajte još:NAJJEZIVIJI SLUČAJ SILOVANJA NA BALKANU: Iživljavao se na devojci mikserom, a sad hoće da se izvučeSnouden: Isplatilo se sve što sam uradio (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA