Najnovije

AMERIČKI GENERALI UPOZORAVAJU: Rusija je najopasnija za nas

Načelnik štaba američke vojske general Rejmond Odijerno, govoreći na konferenciji za novinare u Pentagonu, rekao je da je Rusija najopasnija zemalja za SAD.
General Rejmond Odijerno (Foto: Jutjub)

General Rejmond Odijerno (Foto: Jutjub)

- Rusija je najopasnija iz nekoliko razloga.Pre svega, to je spremniji od naših drugih potencijalnih protivnika - rekao je general. Dakle, sigurno je da Rusija "ima ozbiljne mogućnosti za stvarno kompleksne operacije u Ukrajini." U tom smislu, Rejmond Odijerno smatra da je potrebno da se proširi vojne sposobnosti snaga NATO-a u istočnoj Evropi. "Moramo nastaviti preorijentaciju NATO-a u pogledu vojnih sposobnosti," - rekao je on. Rejmond Odijerno 15. avgusta napušta svoju funkciju jer odlazi u penziju nakon što je napunio 60 godina. Odijerno je veteran rata u Iraku, on je bio komandant međunarodnih koalicionih snaga od 16. septembra 2008. godine. Podsećamo da je u julu ove godine još jedan visoki američki general - komandant korpusa marinaca DŽozef Dunford rekao da je Rusija glavna pretnja sigurnosti SAD. Prema njegovim rečima, Rusija ima dovoljno nuklearnog arsenala da ugrozi suverenitet američkih saveznika. Dunford je tada rekao da bi SAD trebala da pošalje "smrtonosno oružje u Ukrajini". Donford je predvodio američke trupe u Afganistanu. Oba američka generala koji imaju  iskustvo služenja u "vrućim zonama" smatraju da je Rusija glavna pretnja SAD.
Pročitajte još:OLEG CAREV: Ukrajina je dobila zadatak kamikaze koji treba da uništi što veći obim ruskih strateških resursaRUSKI VOJNIK BUDUĆNOSTI: Nano oklop otporan na metke i nevidljivi ogrtačNEŠTO SE SPREMA: OEBS napušta Donjeck?
Izvor: rusvesna.su/Za Pravdu preveo Marko Banić

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA