Najnovije

Asad: Sirija ima veliko poverenje u Rusiju

Damask podržava napore Rusije za uspostavljanje međusirijskog dijaloga i smatra da ona vodi „politiku, zasnovanu na čvrstim principima“, rekao je predsednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu libanskoj televiziji „El Manar“.
Bašar al-Asad (Foto: sem40.ru)

Bašar al-Asad (Foto: sem40.ru)

„Imamo veliko poverenje u Ruse, pošto su dokazali tokom ove krize, za četiri godine, da su ozbiljni i transparentni u svojim odnosima sa nama“, rekao je Asad. On je dao taj intervjuu za televiziju, što inače retko čini, dok je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao o sirijskoj krizi s jordanskim kraljem Abdulahom na marginama aero-mitinga u Moskvi. Asad je opisao Rusiju kao principijelnu, a za Ameriku je rekao da je napustila svoje prijatelje. „To nikada nije bio slučaj s ruskom politikom, ni za vreme Sovjetskog Saveza, ni za vreme Rusije… Rusija nikada nije rekla da podržava tog i tog predsednika i onda odlučila da ga napusti“, rekao je on. Asad je odbacio izjavu predsednika SAD Baraka Obame da Rusija i Iran „prepoznaju da trendovi nisu dobri za Asada“, istakavši da je Iran takođe čvrst saveznik. Sirijski predsednik je ocenio da će novi nuklearni sporazum između Irana i svetskih sila ojačati ulogu Irana u međunarodnoj zajednici i da će Sirija od toga imati koristi. „Snaga Irana je snaga Sirije i pobeda Sirije je pobeda Irana“, rekao je on dodajući „mi smo na istoj osovini, osovini otpora“.
Pročitajte još:Pogledajte šta sve u letu može da izvede ruski lovac pete generacije PAK FAT-72B spustio se na dno reke Onon u Zabajkalskoj teritoriji (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA