Najnovije

IGRE BEZ GRANICA: Junker se nada u treći paket pomoći Atini

BRISEL - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker veruje da će ovog meseca biti postignut dogovor o trećem paketu pomoći Grčkoj, kao i da bi to trebalo da se dogoditi do 20. avgusta kada Atini dolazi na naplatu ključna tranša duga.
Žan-Klod Junker (Foto: JuTjub)

Žan-Klod Junker (Foto: JuTjub)

"Svi izveštaji koje dobijam sugerišu da će sporazum biti postignut ovog meseca, poželjno bi bilo do 20. avgusta kada Grčka treba da plati 3,4 milijarde evra rate duga Evropskoj centralnoj banci (ECB)", izjavio je Junker u intervjuu za francusku agenciju Frans pres. Junker je, takođe, rekao da je ostvaren zadovoljavajući napredak u aktuelnim pregovorima u Atini između grčkih zvaničnika i predstavnika kreditora, kao i da će ako ne dođe do postizanja sporazuma, evrogrupa morati da organizuje novu rundu kredita za premošćavanje nalik onom iz jula, kada su ministri finansija evrozone odobrili Atini kredit od sedam milijardi evra za pokrivanje obaveza prema Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj centralnoj banci.
Pročitajte još:Kusturica: Tipovao sam na MiloševićaSASVIM OTVORENO: Bela kuća sprema Ukrajinu za „potpuni rat“
Zvaničnici Evropske komisije, Evropske centralne banke, Evropskog stabilizacionog mehanizma i Međunarodnog monetarnog fonda se trenutno nalazi u Atini kako bi skicirali detalje novog spasilačkog paketa pomoći u vrednosti do 86 milijardi evra. Grčka vlada je juče izrazila očekivanja da će sporazum o paketu pomoći biti postignut do 18. avgusta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA