Najnovije

ZAHTEV VLADAJUĆEM REŽIMU: Neutralnost se dokazuje jedino izjednačavanjem statusa Rusa i NATO u Srbiji!

- Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu mora da se omogući poseban status kojim bi on bio oslobođen plaćanja taksi, poreza i putarina, čime bi se sredstva korišćena za te namene preusmerila na ugrožena područja i stanovništvo - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige.
 - Upoređujući status ove, isključivo civilne, strukture sa statusom vojnih snaga SAD i NATO trupa (po osnovu sporazuma iz 2006. odnosno 2016. godine) na teritoriji Srbije, uočljivo je da su zapadne sile insistirale na diplomatskom imunitetu, slobodi kretanja i potpunoj jurisdikciji nad svojim pripadnicima, što su, na žalost, od naših državnih organa i dobile - kaže Đurđev i podseća da su to, uglavnom, uslovi koje je srpska delegacija odbila u Rambujeu, što je bio povod za NATO agresiju 1999. godine.

Aleksandar Đurđev (Foto: trecasrbija.rs)

- Sličan sporazum nismo potpisali 1914, 1941, 1999, ali jesmo 2006. i 2016. godine Poređenja radi, vlada Cvetković-Maček se samo obavezala da dozvoli prolaz nenaoružanim vojnicima Vermahta prolaz kroz Kraljevinu Jugoslaviju. A koliko je samo srpskih vojnika i civila poginulo 1999. godine da NATO ne bi imao prava kakva je sada dobio?! - naglašava Đurđev i navodi primer iz Makedonije kada su dva pripadnika snaga KFOR, na autoputu Skoplje - Veles, vozeći u suprotnom smeru, izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli jedan makedonski ministar, njegova supruga i dete, a vojnici KFOR su odbili čak i da im se uradi test krvi na alkohol. On objašnjava Srpska liga insistira na zahtevu da Srbija svoju vojnu neutralnost može da dokaže jedinoo tako što će sve ono što je već omogućeno zapadnim vojnim silama, dozvoli i predstavnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra na teritoriji naše zemlje. O kampanji Srpske lige "Kupujmo Srpsko, od Srbina - za bogat narod i snažnu državu" saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA