Najnovije

DAVID "DMG" DEMOLIRA ZVUČNIKE SVOJIM MATRICAMA: Srpski bitmejker osvojio planetu! (VIDEO)

David "Dmg" Jovanović poznati bitmejker u Srbiji svojim matricama je bukvalno zapalio ceo svet.
Davide, kako je počela cela ideja oko bitova?     
Prvenstveno je sa mnom na zemlju došla i ljubav prema muzici uopšte,a onda preko rock-a,reggae muzike,electro muzike i rap-a se rodila ideja o instrumentalima. Kad sam prvi put čuo rep,taj prvi udar bio je instrumental koji je zagrmeo,pomerio mi mozak i od tada sam tako malo van "vinkle", uz osmeh nam govori David. 
Koliko dugo se baviš muzikom?
Od moje 17-te godine(sve pre toga ne računam) Za dve nedelje biće punih 13 godina od kako sam ušao u taj svet,prejakih 13 godina iako je (neki bi rekli) to baksuzan broj. Koja matrica ti je najdraža? Sve su mi drage. Među svim tim bitovima na kojima sam radio do sad ne bih znao u koji da uperim prst i kazem :"Najdraži bit". Iza svakog instrumentala se krije neka posebna priča.Priča kako je nastao, šta me je inspirisalo, a inspiracije mi slabo manjka,inspirišu me mnoge stvari. Realizam i nadrealizam. Bavim se raznim stvarima,pišem,snimam,komponujem,crtam,pišem poeziju(nevezano za rep),imam gomile ideja koje trenutno želim da pretočim u spotove,prvi je već urađen ali otom potom. Stalno kopam ka nekoj suštini,pokreće me mistika,u mislima sam često pozitiva ali su mi misli nekad i crnilo za ginisa.  Sve u mojoj glavi ima smisla,zašto baš takav zvuk...Za svaki detalj u bilo kom bitu bih mogao da ti navedem tačan razlog zašto je baš tu... Da li sarađuješ sa strancima? Naravno. Radio sam sa dosta stranaca. Amerika najviše,Austrija,Francuska,Italija,Nemačka, Japan,Kina,Cile,Belgija. Preko 138 zemalja je u pitanju. Šta misliš o domaćoj hip - hop sceni? Imamo na sceni mnogo jake glave,spremne da pokidaju u svakom trenutku i na svakom mestu.Smoke Mardeljano,tu nema šta da se kaže sem hardkop,Brut jedan od najopasnijih liričara,Sik Tač tvrd zvuk i pravi blok rep,iskren i surov,Sale Tru moj burazer sa kojim sam dosta sarađivao i čiji je album jedan od meni najvažnijih projekata na kojima sam radio, NBG- Funk era...Goldi i Centar Srbija Stil - kidanje. Legende kao što su Šef Sale i Škabo sa kojima sam takođe sarađivao,njihovi albumu govore sve,mlađe generacije  bi trebale da poslušaju obavezno. Ty cy i Ujak DŽo i Gpacxopep sa kojima sam sarađivao.Ima ih još dosta koje bih pomenuo i o kojima bih nešto rekao ali bi to morali da čitamo danima. Snimaju odličan rep,imam veliko poštovanje za njih. Sa mnogima sarađujem već dugi niz godina. Moram da iskoristim priliku i kažem da će dosta njih biti i na mom prvom albumu na kojem trenutno radim.

Imaš li u planu saradnju sa narodnjacima? Od mene kao lika koji radi instrumentale se očekuje da znam da radim sve što neko zatraži, bio to rep,rege,rok,metal,hardkor,punk,electro,funk,džez,narodnjaci...Uistinu i znam sve to da uradim i iskomponujem,mnogi bi rekli vrhunski ali se nisam upuštao u neke saradnje sa narodnjacima niti planiram.  Držim se urbanijih pravaca i tvrđih zvukova.Uradio sam bit za THCF koji samo ima zurle u melodiji i to je to,mnogo zarazan bit a opet daleko od narodnjaka.  Držim se onoga što osećam i jesam. Šta bi na kraju poručio čitaocima Pravde? Pre svega bih čestitao onome ko je stigao do mog zadnjeg odgovora.Zbog količine slova koje sam naslagao iznad.Prvo bih da im poželim sve najbolje u novoj godini,praznike provedite u miru i veselju.Slušamo se i gledamo u novoj godini. Ne zaboravite da okitite badnjak. Svako dobro i pozdrav sa Ledenog Sevepa! Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA