Najnovije

TURCI KUKAJU NA "POBUNJENIKE": Sa ovima nikada nećemo osvojiti Al Bab! (VIDEO)

Pripadnici takozvane "Slobodne sirijske armije" (SSA), koalicije pro-turskih "pobunjeničkih grupa na severu Sirije koje prate tursku vojsku u operaciji "Štit Eufrata", beže sa bojišta u zapadnom delu Al Baba čim počnu otvorene borbe između turskih snaga i terorista Islamske države.
Prema izjavi ranjenog turskog oficira koju su preneli mnogi tamošnji mediji, samo četrdesetak pripadnika SSA ostalo je uz tursku vojsku kada su počele borbe na ulasku u Al Bab 22. decembra. U pohod ih je krenulo oko 400, što znači da je tek svaki deseti odlučio da ostane i da se bori uz Turke, dok su ostali pobegli. Neočekivani kukavičluk sirijskih "opozicionara", potpuno je poremetio plan turskih stratega prilikom ulaska u Al Bab sa zapadne strane, pa je njihov prvobitni napredak vrlo brzo prešao u katastrofu na frontu.
Tokom borbi 22. i 23. decembra, turska vojska i SSA pretrpeli su visoke gubitke. Prema nezvaničnim podacima, poginulo je oko 70 boraca, a zarobljena je ili uništena velika količina savremenog turskog naoružanja u vrednosti od 18-19 miliona evra, o čemu više možete da pročitate OVDE. Pogledajte snimak jednog pogotka navođene rakete Islamske države u tursko oklopno vozilo:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA