Najnovije

DAČIĆ OSRAMOTIO SRBIJU - ZABIO PUTINU NOŽ U LEĐA: U rezoluciji OEBS-a juče Rusija nazvana "agresorom"

MOSKVA - Isti dan kada je Moskva sprečila plan zapadnih sila da Srbiji natovare genocid rezolucijom u Savetu bezbednosti UN i kada je Rusija pokazala da je istinski prijatelj srpskog naroda i čuvar istine, OEBS, na čijem čelu je srpski šef diplomatije, Ivica Dačić, predložio je rezoluciju u kojoj je Rusija nazvana "vojnim agresorom na Ukrajinu".
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Rezolucija je podneta na parlamentarnoj skupštini OEBS-a, a njom se Rusija poziva da prekrati svoju podršku ustanicima u Donbasu, kao i da prestane sa dostavljanjem oružja u Donbas. OEBS u ovoj rezoluciji osuđuje "jednostrani i neopravdani udar Rusije na teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine". Rusija se optužuje za narušavanje Helsinških principa, piše u ovoj rezoluciji, prenela je agencija Interfaks. OEBS aktivnosti Rusije na Krimu i Sevastopolju, te na prostoru samoproglašenih republika DNR i LNR naziva "aktovima vojne agresije na Ukrajinu". U rezoluciji OEBS-a, Rusija se poziva da ruske snage u potpunosti napuste Ukrajinu. Podsećamo, Moskva je u više navrata pozvala SAD i druge zapadne zemlje da predstave dokaze o prisustvu ruske vojske u Ukrajini, ali i bez obzira na nedostatak takvih dokaza, zapadni političari nastavljaju sa javnim tvrdnjama o "ruskoj agresiji na Ukrajinu". Ivica Dačić, predsedavajući OEBS-a, ni na koji način javno nije pokazao neslaganje sa instrumentalizacijom OEBS-a koji očigledno služi kao još jedan poligon za pritisak i napad na Rusiju.
Pročitajte još:Rezervni plan: Genocid guraju u evropski parlament, Mladiću naturaju silovanjaEvo šta je rekao Vitalij Čurkin pre nego što je u ime Rusije stavio veto
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA