Najnovije

KIJEV PRIZNAO PLAN ZA NUKLEARKU: Zaharova ih uništila

Priznanje načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova o pokušajima napada na Zaporošku nuklearnu elektranu biće kao „hladan tuš“ za Ujedinjene nacije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova u razgovoru za izdanje „Izvestija“.

„MIP je više puta saopštavao da režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koristi nuklearku kao 'prljavo nuklearno oružje' i njime ucenjuje Evropljane. Rusija je svim relevantnim organizacijama dostavljala podatke koji potvrđuju da je ukrajinska vojska granatirala Zaporošku nuklearnu elektranu. Sve o čemu smo govorili biće i nadalje direktno potvrđivano“, istakla je ona.

 

Zaharova je naglasila da su sve to vreme predstavnici UN saopštavali da ne mogu da utvrde iz kog pravca se izvode napadi na Zaporošku nuklearku.

Prethodno, načelnik Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov priznao je da su specijalne snage njegovog resora tri puta pokušale da napadnu i zauzmu Zaporošku nuklearnu elektranu, koje su ruske snage odbile.

Pročitajte OVDE šta Đurić kaže o Kurtiju 

Izvor: Sputnjik 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA