Najnovije

Hezbolah proglašen terorističkom grupom od strane Zalivskih zemalja

Zalivske države proglasile su Hezbolah "terorističkom grupom" u posljednjem regionalnom potezu protiv ove šiitske organizacije koja podržava sirijsku Vladu.
Hezbolah (Foto: Jutjub)

Hezbolah (Foto: Jutjub)

Šestočlano Veće za saradnju Zalivskih zemalja, u kojem su Bahrein, Kuvajt, Katar, Oman, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija, donelo je ovu odluku zbog "neprijateljskih akcija militanata koji regrutiraju mlade ljude za teroristička dela", rekao je sekretar GCC-a Abdulatif al-Zayani. Zalivske zemlje preduzele su niz mera protiv Hezbolaha od kako je Saudijska Arabija prošlog meseca zaustavila tri milijarde dolara pomoći Bjerutu. Iran, saudijski rival, podržava šiitsku grupu. Saudijska Arabija i Iran na suprotnim su stranama u sukobima u Siriji i Jemenu. Neprijateljska pozicija Libana Najavljujući da će zaustaviti vojno finansiranje Libana, saudijski zvaničnici saopštili su kako su primietili "neprijateljsku poziciju Libana nastalu zbog pritiska Hezbolaha na državu". Zbog toga je Rijad najavio da će razmotriti svoje odnose s Bejrutom. Saudijski zvaničnici naglasili su da je Liban odbio da se pridruži Arapskoj ligi i Organizaciji islamske saradnje u osudi napada na Saudijsku ambasadu u Iranu u januaru. Rijad je prekinuo diplomatske veze s Teheranom, jer su demonstranti spalili Saudijsku ambasadu nakon što je u Saudijskoj Arabiji pogubljen šiitski imam.
Prošitajte još:Pomoć od 700 miliona evra stiže Grčkoj i ostalim članicamaTENKOVI ISLAMISTA LETE U VAZDUH: Ovako biju Asadovi „Tigrovi“! (VIDEO)
Izvor: Aldžazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA