Najnovije

NA OVOM MESTU SU UBIJANI GRAĐANI SRBIJE: Šokantni plakati na bombardovanim lokacijama u Beogradu

BEOGRAD- U toku prethodne noći, na lokacijama koje su bombardovane od strane NATO pakta, oblepljeni su plakati sa porukom "Na ovom mestu su ubijani građani Srbije". Plakati nose potpis omladine Srpske radikalne stranke kao i najavu za anti-NATO protest zakazan 24. marta od 17 časova na Trgu Republike u Beogradu.

Plakati "Na ovom mestu su ubijani građani Srbije" kod TC Ušće (Foto: Fejsbuk)

U toku prethodne noći u našoj prestonici su se na lokacijama koje je NATO bombardovao 1999. godine pojavili plakati sa porukom "Na ovom mestu su ubijani građani Srbije". Plakati su skrenuli veliku pažnju prolaznika svojom porukom i eksplicitnom slikom Beograda u plamenu.

Na plakatima se nalazi logo omladine SRS i ujedno sadrže poziv građanima da se okupe na anti-NATO protestu koji su radikali zakazali u četvrtak 24. marta sa početkom od 17 časova na Trgu Republike.

Kako je na konferenciji omladine SRS rekao potpredsednik omladine Dragan Pilipović, Beograd je prepun lokacija koje je NATO bombardovao i većina naših građana koji svakodnavno prolazi pored njih zaboravlja šta se tu dešavalo 1999. godine. "NATO bombardovanje je bilo uvertira u rasturanje Srbije, koje je za svoju sledeću fazu imala 16 godina propale politike integracija u EU čije posledice još uvek trpimo" istakao je potpredsednik omladine SRS.

NATO je za 78 dana u Beogradu bombardovao bolnice, škole, zgrade televizija, hotel Jugoslaviju i zgrade koje su imale ekonomsku funkciju uključujući TC Ušće. To jasno govori da plan njihovih vojnih dejstava nije bio usmeren protiv naše vojske i policije već protiv svih građana Srbije - podvukao je Pilipović.



Plakati su osvanuli na više lokacija u Beogradu koje su bile bombardovane od strane NATO-a, uključujući prostor ispred TC Ušće, ispred zgrade RTS-a, ispred zgrade nekadašnjeg saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša, zgrade Doma zdravlja na Rakovici, Toplane u novobeogradskom bloku 70-A i drugim lokacijama koje su stradale u bombardovanju glavnog grada Srbije.

Kako zaključuje Luka Marković, potpredsednik omladine Opštinskog odbora Beograd-centar, potrebno je podići svest novih generacija o NATO zločinima nad Srbima, jer se njima ne posvećuje odgovarajuća pažnja i medijski prostor i zbog toga, kako ističe, apeluje na mlade da se u što većem broju priključe velikom anti-NATO skupu u četvrak i pokažu da nisu ravnodušni prema žrtvama koje je pretrpeo naš narod.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA