Najnovije

13. SAMIT ISLAMSKE SARADNJE: Erdogan apeluje na muslimansko ujedinjenje i tvrdi da Zapad interesuje samo nafta

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dočekao je u Istanbulu predstavnike 30 država koji učestvuju na 13. samitu Organizacije islamske saradnje.

Erdogan (Foto: JuTjub)

U Kongresnom centru u Istanbulu, uz učešće šefova vlada i predsednika 30 država, u četvrtak je otvoren 13. samit Organizacije islamske saradnje.
Erdogan je uoči početka Samita, između ostalih, dočekao predsedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, iranskog predsednika Hasana Rouhanija, katarskog emira Temima bin Hamada al-Thanija, saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza al-Suda, palestinskog predsednika Mahmouda Abasa, predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva i brojne druge učesnike.
Turski predsednik je sa svakim od lidera kratko razgovarao na platformi sa zastavama zemalja OIC-a.
Ne čekajmo pomoć drugih
Međunarodno udruženje islamskih učenjaka pozvalo je lidere zemalja učesnica Samita OIC-a da u potpunosti realiziraju ideju ovogodišnjeg samita, koja se ogleda u jedinstvu i solidarnosti za mir i pravdu.
"Sami trebamo proizvesti rešenja za terorizam i slične krize u našim zemljama. To trebamo uraditi u okvirima islamskog savezništva, umesto da čekamo neke druge sile da reaguju. Zašto uopšte mi muslimani čekamo pomoć drugih u rešavanja tih pitanja? Mi to trebamo rešavati sami. Mi trebamo reagovati. Međutim, mi ne reagujemo, ne rešavamo, pa reaguju drugi. Oni reaguju za naftu, a ne za naše blagostanje", rekao je Erdogan
Samit OIC-a, koji će biti održan u četvrtak i petak, osigurava više od 5.000 pripadnika snaga sigurnosti.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA