Najnovije

Večiti derbi: Zvezda za het-trik, Partizan za čast

Od 18 časova na stadionu 'Rajko Mitić' na programu je 151. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Koreografija 149. derbi( Foto: Jutjub)

Oba prethodna duela u regularnom toku Superlige dobili su crveno-beli – najpre slavivši 3:1 pred svojim navijačima, a potom i na gostovanju u Humskoj – 2:1.
Ekipa Miodraga 'Grofa' Božovića u prvi od sedam susreta u plej-ofu za titulu ulazi sa 14 bodova prednosti u odnosu na tim Ivana Tomića, pa bi u slučaju novog trijumfa došla na samo bod od 27. titule prvaka države.
Zvezda se nalazi u strahovitoj seriji od 29 mečeva bez poraza, dok je Partizan vezao šest trijumfa. 
“Teško je govoriti o derbiju a ne ponavljati se. Najveća utakmica na ovim prostorima, nije bitno stanje na tabeli, ni forma, pobedjuje onaj ko se bolji probudi ujutro. Nadam se da ćemo to biti mi”, rekao je Božović, “Bez obzira na to što se govori da smo već šampioni, ima tu lukavih izjava. Dodatni motiv postoji jer nam je potreban bod da bismo matematički bili prvi. Ne dopada mi se novi sistem, nagradjuje ekipe koje su osvojile manje bodova. Trebalo je da budemo šampioni pre šest meseci” Trener najtrofejnijeg srpskog kluba otkrio je i da će Marko Grujić biti spreman za najveću srpsku utakmicu, kao i da njegov tim mora da obrati posebnu pažnju na Sašu Ilića, Nemanju Mihajlovića i Darka Brašanca.  S druge strane, trener Partizana Ivan Tomić rekao je da njegov tim sa mnogo više samopouzdanja ulazi u novi okršaj sa večitim rivalom.  "Prva utakmica plej-ofa, utakmica koja zbog bodovne situacije nema neki veliki značaj, što se tiče Zvezde, ali što se tiče nas veoma bitna jer želimo da nastavimo pobednički niz i ostanemo na drugom mestu na tabeli. Protiv koga god da igramo, Partizan uvek ide na pobedu. Nadam se dobroj i fer utakmici i da će svi prisutni uživati o izvanrednoj fudbalskoj predstavi”, rekao je Tomić, "Prošlo je mesec i po dana, od tada smo odigrali šest-sedam utakmica i imali veliki broj treninga. Trudimo se iz nedelje u nedelju da uradimo sve ono što uvežbavamo. Nivo samopuzdanja je na neuporedivo višem nivou jer smo u taj derbi ušli posle poraza od OFK Beograda, a sada stižemo sa serijom pobeda i imamo razlog da verujemo u sebe".  Šef struke kluba iz Humske istakao je da i dalje nije izvesno da će Valeri Božinov biti spreman za utakmicu. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA