Najnovije

Bramerc neće da prizna fijasko

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc najavio je da će se Tužilaštvo ipak žaliti na presudu Vojislavu Šešelju navodeći da je lider radikala oslobođen "greškom".

Šešelj protiv Bramerca (Foto: flickr / JuTjub)

- Imajući u vidu dugoročne posledice grešaka koje smo otkrili u presudi većine članova Pretresnog veća, mi zarad žrtava zločina naglašavamo da je predstojeća žalba od najvećeg prioriteta za ovo Tužilaštvo - kazao je Bramerc.
Šešelj je za beogradske medije kratko ocenio da nema pravnog osnova da se uloži žalba, a njegov pravni savetnik Milan Terzić objašnjava da se najave Bramerca krije pokušaj da prikrije fijasko koje je tužilaštvo doživelo u tom procesu.
- Sudsko veće je donelo jedinu, pravno ispravnu odluku. Pokazalo se da imaju dovoljno profesionalne etike da u odlučivanju nisu slušali ni Brisel, Vašington ili Zagreb, već se rukovodili dokazima. Nažalost, ne mogu da se otmem utisku da haško tužilaštvo i najavom ove žalbe nastavlja da se ponaša kao politički, a ne sudski organ kome je od početka cilj bila selektivna pravda, a ne stvarno utvrđivanje istine o događajima na prostoru Jugoslavije - ističe Terzić.
Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA