Najnovije

Osetite miris Grčke uz jedinstven način pripreme krompira

Divan, miristan krompir koji će vas podsetiti na leto.

Krompir (Foto: pixabay.com)

Sastojci: - 1 kg krompira - maslinovo ulje
- sok od 1/2 limuna
- čen belog luka
- so, biber
- origano
- sir po želji
Priprema:
Očistite krompir i isecite ga po dužini na četvrtine. Složite krompir u prethodno uljem ili maslacem namazanu tepsiju. U posebnoj činiji pomešajte maslinovo ulje ili otopljeni maslac, limunov sok, pritiskajte beli luk da pusti sok (ne stavljate ceo čen), so, biber, origano i vodu. Dobro promešajte i prelijte krompir. Cela smesa bi trebalo da popuni tepsiju do pola visine krompira. Zagrejte rernu na 210 do 220 stepeni. Prekrijte tepsiju folijom i ubacite u rernu. Pecite oko 40 minuta sa folijom i još oko 20 minuta bez folije. Po potrebi, dolijte vodu. Na kraju dodajte rendani sir i promešajte da se sve lepo sjedini. Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA