Najnovije

RUSIJA JAČA VOJNE SNAGE NA ZAPADU: Putin na granice šalje 10.000 vojnika!

Rusija će razmestiti dodatnih 10 hiljada vojnika na zapadu zemlje zbog tamošnje nestabilne situacije, izjavio je u sredu ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

– Vojna i politička situacija na zapadnoj granici i dalje je nestabilna. SAD i druge članice NATO saveza nastavljaju sa jačanjem svojih vojnih snaga, prvenstveno u državama koje se graniče sa Rusijom – prenosi agencija “Interfax” reči Šojgua.
Rusija već dugo osuđuje ekspanziju zapadnog vojnog saveza prema istoku kao direktnu pretnju ruskoj nacionalnoj bezbednosti.
U međuvremenu su istočne članice NATO zatražile od saveznika veću zaštitu nakon što je Rusija pre dve godine okupirala i aneksirala deo Ukrajine.
Glavni sekretar NATO Jens Stoltenberg nedavno je najavio da će Savez u tri baltičke zemlje i Poljskoj razmestiti četiri “osnažena” bataljona kao odgovor na delovanje Rusije u Ukrajini. To razmještanje snaga jedna je u nizu mera koje je NATO preduzeo od početka izbijanja ukrajinske krize u proleće 2014. kako bi pojačao mogućnost reakcije savezničkih vojski i dao potporu članicama Saveza koje dele granicu sa Rusijom.
Šefovi država i vlada zemalja članica NATO sastaju se 8. i 9. jula na samitu u Varšavi gde će potvrditi razmeštanje trupa i otkriti sve pojedinosti. Izvor: Hina.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA