Najnovije

ANTISRPSKA PROPAGANDA U SKUPŠTINI SRBIJE: Evo šta traže Čanak i "ekipe"!

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da podržava inicijativu nekoliko nevladinih organizacija da sednica Narodne skupštine Srbije 11. jula počne minutom ćutanja u znak sećanja na nevine žrtve zločina u Srebrenici.

Čanak (Foto: Jutjub)

"Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine očekuje da će ovu inicijativu prihvatiti i podržati sve poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srbije i odati dužnu počast nastradalima u Srebrenici 1995. godine", navodi u saopštenju predsednik poslaničke grupe LSV Nenad Čanak.
Nevladine organizacije - Inicijativa mladih za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo i Kuća ljudskih prava, Komitet pravnika za ljudska prava najavile su da će predložiti republičkom parlamentu da sednicu 11. jula počne minutom ćutanja u znak sećanja na nevino stradale u Srebrenici, kao i da o tome usvoji deklaraciju. Anđelković o Srebrenici Dragomir Anđelković, srpski istoričar i politički analitičar, u izjavi za agenciju SRNA, ocenio je Srebrenicu kao propagandu protiv Srba. On je istakao da je potpuno jasno da je reč o zlim namerama kojima je opravdavana agresija na Republiku Srpsku, odnosno propaganda protiv Srba. „Tu je bilo zločina, ali je to mnogo manji zločin nego onaj koji se događao nad Srbima u Sarajevu. Svi su činili izvesne zločine za vreme građanskog rata u BiH, ali ništa od toga ne može da se poredi sa genocidom“, poručio je Anđelković. On je napomenuo da genocid predstavlja potpuno uništavanje nekog naroda na određenom prostoru i podsetio da su u Srebrenici stradali vojnosposobni muškarci, da nije bilo ubijanja žena i dece, te da većina muškaraca nije streljana, već je poginula tokom proboja i ratnih operacija. „Ne da nije reč o genocidu, nego nije reč ni o masovnom zločinu kako ga prikazuje bošnjačka strana i deo zapadne međunarodne zajednice“, rekao je Anđelković. On je ocenio da deo bošnjačke političke scene i dalje robuje ratnoj retorici iz devedestih godina prošlog veka jer su svesni da njihovi ratni ciljevi nisu realizovani, a žele da unitarizaciju BiH i unište Republiku Srpsku. „To neće doneti nikome dobro u BiH“, dodao je Anđelković.
Nevini Naserovi koljači
Opšte poznata stvar je da u Srebrenici nema nevinih žrtava, jer su tamo sahranjeni u najvećem broju borci terorističkih grupacija ratnog zločinca Nasera Orića. Sve žrtve su vojnici, bez žena i dece.
Ostaje da se vidi da li će ovakva sramna antisrpska propaganda "proći" u Skupštini Srbije.
Izvor: Tanjug / SRNA / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA