Najnovije

Ruska vojska počela pregrupisavanje!

MOSKVA - Pregrupisavanje i premeštanje trupa ruske vojske na nepoznate poligone i operativne aerodrome sprovodi se u okviru iznenadne provere ruskih oružanih snaga, saopštilo je Odeljenje za informacije i masovne komunikacije Ministarstva odbrane Rusije.

Ruska vojska počela pregrupisavanje! (Foto: Ministarstvo odbrane RF)

„Jedinice koje su angažovane u iznenadnoj proveri Zapadnog, Centralnog i Južnog vojnog okruga, Severne flote, Vazdušno-kosmičkih snaga i padobransko-desantnih trupa, ispunjavaju zadatke pregrupisavanja trupa i premeštanja avijacije na nepoznate poligone i operativne aerodrome koji se nalaze na značajnoj udaljenosti od mesta stalnog raspoređivanja“, navodi se u saopštenju.

Za prebacivanje trupa koriste se letelice vojno-transportne avijacije i vojni železnički ešaloni.

Prema podacima Ministarstva odbrane, posebne jedinice izvode pregrupisavanje kombinovanim načinom morskim, železničkim i vazdušnim saobraćajem u dužini od više od dve hiljade kilometara, marševima dugim 550 kilometara i kasnijim vraćanjem u svoja mesta stalnog raspoređivanja po završetku vežbe.

Više od 15 brodova Crnomorske flote i više od 10 brodova Kaspijske flote isplovilo je u okviru te iznenadne provere borbene gotovosti, dodaje se u saopštenju.

Među njima su fregata „Admiral Grigorivič“, raketni brodovi „Samum“ i „Miraž“, patrolni brod „Smetljivi“, mali protivpodmornički brodovi „Aleksandrovec“ i „Kasimov“, raketni čamci, brodovi za razminiranje, veliki desantni brodovi „Nikolaj Filjčenkov“, „Azov“, „Jamal“, „Cezar Kunikov“ i „Saratov“.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je saopštenje o odluci vrhovnog komandanta zemlje Vladimira Putina o novoj iznenadnoj proveri borbene gotovosti Oružanih snaga, koja obuhvata Južni, Zapadni i Centralni okrug, kao i Severnu flotu, Vazdušno-kosmičke snage i Vojno-desantne snage, saopštio je ruski ministar odbrane general Sergej Šojgu. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA