Najnovije

NOVI ŠAMAR ZA EU: Ako Le Penova pobedi - referendum o izlasku Francuske!

Predsednica francuskog Nacionalnog fronta Marin le Pen poručila je danas da je spremna da organizuje referendum o izlasku Francuske iz Evropske unije ukoliko pobedi na predsedničkim izborima 2017. godine.

Marin Le Pen (Foto: Sinhua)

- Referendum je najbolje sredstvo u skladu sa demokratskim normama. Tokom prethodne četiri godine govorila sam da planiram da organizujem referendum na kojem će Francuzi moći da se izjasne o izlasku Francuske iz EU - rekla je Le Penova u Evropskom parlamentu u Strazburu.
Ona je kritikovala govor predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera u Evropskom parlamentu. Junker je naveo da, čak i nakon referenduma o „bregzitu“, EU pruža isti odgovor na ozbiljna pitanja, a to je da su zajednici potrebne dublje evropske integracije. - Neka narodi imaju pravo na slobodu. Pustite ih da imaju mogućnost da sarađuju na nivou na kojem žele, bolje nego sa Briselom. Konačno bi trebalo da postanete demokrate i da pustite ljude da sami definišu svoju sudbinu - rekla je Le Penova. Junker je ranije danas poručio da budućnost EU nije ugrožena odlukom Britanije da napusti taj blok, apelujući na London da što pre pokrene proces „razvoda“. On je, u godišnjem govoru „O stanju Unije“ pred Evropskim parlamentom u Strazburu, naveo da EU poštuje odluku građana Velike Britanije i da istovremeno žali zbog nje, ali da Unija kao takva nije pod znakom pitanja. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA